15:34 - Rüyada Pazarcı Görmenin Anlamı Nedir
15:24 - Rüyada Eski Kız Arkadaşını Görmenin Anlamı
15:14 - Rüyada Aileye Küsmenin Anlamı
15:33 - Rüyada Tablet Görmenin Anlamı
15:28 - Rüyada Telefon Görmenin Anlamı
15:03 - Rüyada Bilgisayar Görmenin Anlamı
12:58 - Rüyada Anneye Küsmenin Anlamı
12:54 - Rüyada Babaya Küsmenin Anlamı
12:48 - Rüyada İp Atlamanın Anlamı
18:30 - Rüyada Kurt Görmenin Anlamı
Brezilya’yı etkisi altına alan yoğun yağışların sebep olduğu sel felaketinde, yaşamını yitirenlerin sayısı en az 29’a, kaybolanların sayısı ise 60’a çıktı.
Güney Brezilya’daki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketi, daha da kötüleşiyor. Rio Grande do Sul Sivil Savunması’nın verilerine göre, ölenlerin sayısı 29’a, kayıp olanların sayısı ise 60’a çıktı. Şiddetli yağışların etkilediği toplam 154 bölgede, 10,242 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Eyalet Valisi Eduardo Leite, şu anki durumun geçen yıldaki yağışlardan daha kötü olduğunu vurguladı. Vali Leite, “Bu kritik bir durum değil, eyalet tarihinin muhtemelen en kritik durumu” dedi. Eyaletin kamu hizmetleri şirketine göre, küçük bir hidroelektrik santralindeki barajın çökmesiyle birlikte 300 binden fazla kişi elektriksiz kaldı.
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, sele maruz kalan bölgeleri havadan incelerken, Vali Leite ile bir araya geldi. Lula, “Valiye ve bakanlarıma federal hükümetin her türlü çabayı göstereceğini söyledim. Bunun büyük bir özenle üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca bir yandan, dün eyalette ‘felaket durumu’ ilan edilmişti.