SON DAKİKA

Replikler

CHP Kazanmıştı Kayyum Atandı

CHP Kazanmıştı Kayyum Atandı
Bu haber 10 Nisan 2024 - 2:46 'de eklendi ve 3 kez görüntülendi.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde CHP’nin önceden yönettiği ancak seçimlerin iptal edildiği belediyeye kayyum atandı. Vali yardımcısı, 2 Haziran’daki tekrar seçimine kadar belediyeyi yönetecek.

Valilikten resmi açıklama geldi “31 Mart 2024 tarihinde ilimiz Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 02 Haziran 2024 tarihinde yenilenmesine karar verilmiştir. Pınarbaşı Belediye Başkanlığına, seçimlerin yenileneceği tarih olan 02 Haziran 2024 tarihine kadar Valilik Makamının oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir” sözleriyle aktarıldı.

İTİRAZA RET

CHP’nin, Pınarbaşı ilçesindeki yerel seçimlerin yeniden yapılması talebi, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

31 Mart’taki yerel seçimlerde, ilçede CHP adayı Deniz Yağan 5,082 oy alarak yüzde 33.30’luk bir oran elde etti. MHP adayı Menduh Uzunluoğlu ise 4,758 oy alarak yüzde 31.18’lik bir oran elde etti, ancak sonuçlar kesinleşmemişti.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 3 Nisan’da, mühürsüz oy torbaları sebebiyle Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptal edilmesine ve seçimin 2 Haziran 2024 Pazar günü yeniden yapılmasına karar verdi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA