14:58 - Bel Ağrısı Nasıl Geçer
14:44 - Moto Kurye Nasıl Olunur
14:39 - Et Yiyen Bakteri Vibrio Bakterisi
14:45 - Fatih Altaylı Kimdir
14:37 - Chobani Markası
14:23 - Kerem Aktürkoğlu Kimdir
14:58 - Kenelerden Nasıl Korunurum
14:35 - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi KKKA
14:25 - Sıcak Havadan Korunma
20:05 - Mauro Icardi kimdir
Sakarya şehrimizde dört lokantada at ve eşek eti kullanıldığı belirlendi. Bu işletmelere yasal yaptırımlar uygulandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Ramazan ayı süresince Türkiye genelinde olduğu gibi Sakarya’da da gerçekleştirdiği denetimler çerçevesinde, et üretimi ve satışı yapan işletmeler ile lokantalardaki kırmızı et ürünlerinden örnekler alınarak detaylı incelemeler yapıldı.
Yapılan kontroller neticesinde, şehirdeki bir sucuk üretim firmasının üretim tesisi ve satış ofisi ile bir et firmasının satış noktasında, ayrıca dört lokantadan alınan örneklerde at ve eşek eti tespit edildi. Bu durum üzerine ilgili işletmelere cezai işlem uygulandı.
SUÇ DUYURUSU YAPILDI
Bu olayın ardından, iki üretim ve satış firması ile dört lokantaya en yüksek düzeyde cezai yaptırım uygulanmış, ayrıca Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Fakat, Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, olayın bütün Sakarya esnafına yansıtılmaması gerektiğini özellikle vurgulayarak, “”Oda olarak tasvip etmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Esnafımızın tamamına yakını işini düzgün yapıyor. Ama maalesef bir elin parmakları bile birbirine benzemiyor ifadelerini kullandı.