SON DAKİKA

Replikler

At ve eşek eti yedirmişler

At ve eşek eti yedirmişler
Bu haber 08 Nisan 2024 - 18:52 'de eklendi ve 5 kez görüntülendi.

Sakarya şehrimizde dört lokantada at ve eşek eti kullanıldığı belirlendi. Bu işletmelere yasal yaptırımlar uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Ramazan ayı süresince Türkiye genelinde olduğu gibi Sakarya’da da gerçekleştirdiği denetimler çerçevesinde, et üretimi ve satışı yapan işletmeler ile lokantalardaki kırmızı et ürünlerinden örnekler alınarak detaylı incelemeler yapıldı.

Yapılan kontroller neticesinde, şehirdeki bir sucuk üretim firmasının üretim tesisi ve satış ofisi ile bir et firmasının satış noktasında, ayrıca dört lokantadan alınan örneklerde at ve eşek eti tespit edildi. Bu durum üzerine ilgili işletmelere cezai işlem uygulandı.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Bu olayın ardından, iki üretim ve satış firması ile dört lokantaya en yüksek düzeyde cezai yaptırım uygulanmış, ayrıca Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Fakat, Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, olayın bütün Sakarya esnafına yansıtılmaması gerektiğini özellikle vurgulayarak, “”Oda olarak tasvip etmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Esnafımızın tamamına yakını işini düzgün yapıyor. Ama maalesef bir elin parmakları bile birbirine benzemiyor ifadelerini kullandı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA