SON DAKİKA

Replikler

Elma Şekerinin Kalorisi Kaçtır?

Elma Şekerinin Kalorisi Kaçtır?
Bu haber 26 Aralık 2022 - 2:38 'de eklendi ve 168 kez görüntülendi.

Elma şekeri, daha çok küçük çocukların ellerinde olan bir yiyecek olarak karşımıza çıkmaktadır. Temel olarak elma üzerine yapılmış olan bir yiyecektir. Tatlı ve gevrek yapısı sayesinde de büyük yaşlardaki insanların da dikkatini üzerine çekmektedir. Sokaklarda satılan ya da evde kendiniz yapabilirsiniz. Evde daha sağlıklı bir şekilde yapabileceğiniz elma şekerini sizler de dışardan temin edebilirsiniz. Sizlerin de evde yaratıcılığınızı kullanarak çeşitli elma şekerlerinizi ortaya çıkartabilirsiniz. Sizler de elma şekeri yaparken hem zevk alacaksınız hem de yerken lezzetli tatlar ile buluşacaksınız.

Elma Şekerinin Yararları

Elma şekeri insanın vücuduna pek fazla yararı yoktur. Hatta gıda boyası olduğu için de bazı yerlerde zararları bulunmaktadır. Onun yanı sıra çocukların sevdiği ve daha çok yaz aylarında satılan elma şekeri bazen mutluluk ve bazen de damağımıza güzel bir tat bırakmaktadır. İştah açıcı lezzeti, parlak rengi ve ara öğünlerde insanı oyalayan bir yiyecek olduğundan çok tercih edilen bir lezzettir. Bazen gıda boyası ile kaplanan, bazen de çikolata ya da buna benzer ürünlerle karşımıza gelmektedir.

Elma Şekeri Besin Değeri

1 adet elma şekeri yaklaşık olarak 142 gram gelmektedir. Bu 142 gram gelen elma şekerinin içerisinde ise ortalama olarak 215 kalori bulunmaktadır. Bu değerlere ek olarak ise 1 gram protein ve yaklaşık olarak 46 gram karbonhidrat içermektedir. Bunun yanında ise elma şekeri hiçbir şekilde yağ içermemektedir. Karbonhidrat içeriğinin yaklaşık olarak 37 gramı şekerden ve ortalama olarak 3 gramı diyet liflerinden gelmektedir.

Bir Porsiyon Elma Şekerinin Besin Değeri

  • Ortalama olarak 74,28 gram karbonhidrat.
  • Ortalama olarak 0,32 gram protein.
  • Ortalama olarak 0,36 gram yağ.
  • Ortalama olarak 1,80 gram lif.
  • Ortalama olarak 3,25 miligram sodyum.
  • Ortalama olarak 133,81 miligram potasyum.

Elma Şekeri Günlük İhtiyacın Ortalama Karşılama Oranları

Elma şekeri içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde, bir insanın günde ortalama olması gereken vitamin ve minerallerin bir kısmını karşılamaktadır. Elma şekerinin, insan hayatındaki yeri ise;

  • Günlük A vitaminin %3,3 oranını.
  • Günlük C vitaminin %15 oranını.
  • Günlük kalsiyum ihtiyacının %5 oranını.
  • Günlük demir ihtiyacının %2 oranını.

Yukarıda belirtilen oranlar, insanın bir gün içerisinde ihtiyaç duyduğu ve o gün içerisinde mutlaka alması gerektiği vitaminler ve gereksinimlerin ortalama olarak verilmiş halidir.

Elma Şekerini Hazırlama Aşamaları

Elma şekeri hazırlarken hem keyif alacaksınız hem de biraz sabırsızlıkla bekleyeceksiniz. Evde elma şekeri hazırlamak için gerekli olan malzemeler ise şu şekildedir;

  • 6 adet orta boy olacak şekilde sert ve tatlı elma,
  • 1 çay kaşığı gıda boyası kırmızı renkte olması gerçek bir elma şekerini andıracaktır,
  • 5 su bardağı şeker,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 adet limonun yalnızca suyu,

Elma şekeri yapılışı ise şu şekildedir;

Elma şekeri hazırlamaya ilk olarak büyük bir tencereyi ocağa alıp içerisine suyu ve şekeri ekleyerek başlıyoruz. Ardından suyu yaklaşık olarak 15 dakika kadar kaynatıp şerbet kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Ardından kırmızı gıda boyasını ve limon suyunu da üzerine ekleyip yaklaşık olarak 5 ila 10 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz. Ondan sonra da uzun tahta çubuklarınızı elmalarınıza sağlam bir şekilde saplayın ya da tutturun ve ardından elmalarınızı hazırlamış olduğunuz şerbetin içerisine batırın. Sonrasında ise bir tepsinin içerisine yağlı bir kâğıt serin ve bu yağlı kâğıdın üzerine şerbete batırmış olduğunuz elmaları sıra ile dizin. Ardından tepsiyi buzdolabına atın ve elmaların dışındaki şerbetin iyice sertleşmiş olmasını bekleyin ve ardından afiyetle yiyin.

Elma Şekeri Nasıl Muhafaza Edilir?

Bilindiği üzere elmanın dış tarafı şerbet ile kaplandığından dolayı uzun bir süre dayanabilmektedir. Ancak elma şekerinin içerisine sap olmak kaydı ile tahta girdiğinden dolayı hava alması engellenmelidir. Elma şekeri kısa sürede tüketilmesi gereken bir yiyecektir. Fakat elma şekerini daha sonra tüketmek için saklamak istiyorsanız buzdolabı ya da derin dondurucuyu kullanabilirsiniz. Özel bir kaba alabilir ya da üstünü streç film ile sararak 3 ila 4 gün arasında muhafaza edebilir ve sizler de tazeliği koruyabilirsiniz.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA