13:05 - Rüyada Arı Görmek
12:52 - Rüyada Ağaç Görmek
12:41 - Rüyada Araba Görmek
05:26 - En Özel Replikler: Hangi Dizi, Film veya Kitaptan
16:47 - En Komik Replikler
05:35 - En İyi Yabancı Dizi Replikleri
05:21 - En İyi Film Replikleri
17:03 - Yeşil Yol Filmi Replikleri
10:14 - En İyi Film Replikleri
15:58 - Ramazanda Nasıl Beslenmeli
Tereyağı Kaç Kaloridir?
Yemeklere oldukça lezzet veren tereyağı, hayvansal bir gıdadır. Türk mutfağındaki yerinin önemi fazladır. Yağ olduğu için tüketilirken dikkat edilmesi gerekir. Günlük diyetin içinde yer alan bir gıdadır. Günlük tüketimin üzerine çıkılması durumunda kalp ve damar tıkanıklığına ve kolesterolün yükselmesine yol açar. Fazla tüketimden kaçınılması gerekir. Her gıdanın fazlasının zararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Tereyağı fazlaya kaçmadan tüketildiği zaman yararlı bir besin haline gelir.
Tereyağının Yararları Nelerdir?
Tereyağının Besin Değerleri Nedir?
Genel kapsamda; bir porsiyon tereyağı, 30 gramı 215 kaloridir. İçerisinde protein 0,26 gram, karbonhidrat 0,02 gram, yağ 24,33 gramdır.
Bir Çay Bardağı Tereyağı için Besin Değerleri
Yaklaşık 100 gram için;
Bir Su Bardağı Tereyağı için Besin Değerleri
Yaklaşık 227 gram için;
Bir Çorba Kaşığı Tereyağı için Besin Değerleri
Yaklaşık 14,2 gram için;
Bir Çay Kaşığı Tereyağı için Besin Değerleri
Yaklaşık 4 gram için;
Bir Paket Tereyağı için Besin Değerleri
Yaklaşık 250 gram için;
Tereyağının Günlük Besin İhtiyacının Karşılama Oranları Nelerdir?
227 gram tereyağının içerisinde protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin-mineral bulunmaktadır. Yağların hepsi doymuş yağ değildir. Tereyağının içerisinde bulunan yağlar; doymuş yağ, tekli yağ ve çoklu yağ olarak üçe ayrılırlar. İçerisindeki vitamin ve mineraller şunlardır;
Tereyağı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?
Soğuk dolaplarda yer alan tereyağını satın almadan önce etiketini okumak gerekir. Tereyağının içerisinde herhangi bir bitkisel yağ bulunmamaktadır. Etiketin üzerinde bitkisel bir yağ dahil ise, o saf tereyağı değildir. Fiyat açısından biraz yüksektir. Değerli bir besin kaynağı olduğu için, fiyatı düşük olan tereyağlarının içeriğine iyice bakılması gerekir.
Tereyağı Nasıl Muhafaza Edilmelidir?
Hayvansal gıda olan tereyağını oda sıcaklığında muhafaza edilmemesi gerekir. Buzdolabında kapalı bir kap içerisinde saklanması gerekir. Kapalı paket şeklinde satın alınıyor ise son tüketim tarihine bakılmalıdır. Açıldığı taktirde veya açık bir şekilde satın alındığı taktirde on gün içerisinde tüketilmelidir. Uzun süreli kullanımlar için dondurucuda saklanması gerekir.
Tereyağı Nasıl Pişirilir?
Yemeklere kattığı lezzet açısından fazla tercih edilen tereyağının kullanımı birçok şekilde olur. Sosların hazırlanması, yemeklerde yağ olarak kullanmak mümkündür. Tereyağını kısık ateşte bir tavada veya tencerede eriterek tüketilebilir. Fazla açık ateşte yanacağı için kısık ateşte yavaş yavaş eritilmesi gerekir.
Tereyağı İle İyi Gidecek Gıdalar Nelerdir?
Başlangıç yemeklerinden tatlılara ana yemeklerden hamur işlerine kadar kullanılabilir. Bunlardan bazıları şunlardır;
Tereyağı Yerine Kullanılabilecek Alternatif Gıdalar Nelerdir?
Tereyağı, koku bakımından diğer yağlara nazaran biraz keskindir. Herkesin damak tadına hitap etmeyebilir. Tereyağı yerine, zeytin yağı, margarin, ayçiçeği yağı tercih edilebilir.