SON DAKİKA

Replikler

Makaron kaç kalori

Makaron kaç kalori
Bu haber 20 Aralık 2020 - 10:18 'de eklendi ve 25 kez görüntülendi.

Makaron Kaç Kalori

Makaron, dünya genelinde yaygın olan bir tür tatlı çeşididir. Toz badem, yumurta ve pudra şekerinin muhteşem uyumuyla yapılan Makaron, kalorisi dolayısıyla diyetisyenlerin çok fazla tercih etmediği bir tatlı çeşididir. Makaron içerisinde yüksek şeker bulundurur.

Dolayısıyla vücutta yağ miktarını arttırır ve kilo alınmasına sebep olur. Bu özellikleri sayesinde diyette olanlar ve kilo problemi yaşayanlar çok fazla tercih etmemesi gereken tatlılardandır. Fakat bunların yanı sıra rengârenk olması, tadının şahane olması sebebiyle en çok tercih edilen tatlı çeşitlilerindendir.

Makaronun Besin Değerleri

Klasik tariflere bağlı kalınarak yapılan bir adet makaron ortalama olarak 50 gramdır. Ve besin değerleri şöyledir:

  • 1 adet makaron 175 kalori içerir.
  • 1 adet makaron 99 gram yağ içerir.
  • 1 adet makaron 44 gram protein içerir.
  • 1 adet makaron 33 gram karbonhidrat içerir.
  • 1 adet makaron 78 mg potasyum ve 50.32 g kalsiyum içerir.
  • 1 adet makaron 03 A vitamini ve 0.14 mg C vitamini barındırır.

1 Porsiyon Makaron ’un Besin Değerleri

Güzel bir kafede arkadaşlarla veya evde dizi film izlerken yediğimiz 1 porsiyon Makaronun besin değerleri şöyledir:

  • 1 porsiyon makaronda 33 gram karbonhidrat bulunur.
  • 1 porsiyon makaronda 16 gram protein bulunur.
  • 1 porsiyon makaronda 98 gram karbonhidrat bulunur.
  • 1 porsiyon makaronda 139 gram sodyum bulunur.
  • 1 porsiyon makaronda 48 gram kalsiyum bulunur.
  • 1 porsiyon makaronda 263

Bu değerler 75 gram değerinde olan bir porsiyon makaronu kapsamaktadır.

Makaron Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Makaron evde hazırlanması biraz zahmetli olduğundan daha çok dışardan alınan bir tatlı çeşididir. Evde hazırlandığında içerisine konulacak malzemeleri kişi kendi zevki ve isteğine bağlı olarak istediği şekilde katabilir. Fakat dışarıdan satın alındığında bu mümkün değildir. Bu yüzden dışardan makaron alırken dikkat edilecek birçok husus vardır.

Öncelikle el yapımı olan, kişilerin kendi yapıp sattığı makaronlardan almak daha mantıklı olacaktır. Dışarıdan alınan makaronlar içerisinde çok fazla şeker bulundurabilmektedir. Bundan dolayı el yapımı makaron satan bir yerden makaron satın almak önemli bir faktördür.

Makaron Nasıl Yapılır?

Makaron yapılırken iki çeşit makaron yapma yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Fransız usulü ikincisi ise İtalyan mutfağına ait olan makaron yapma yöntemidir. İkisi arasında ki fark kremanın yapılma şeklidir. Fransız mutfağına özgü olan makaron yapılırken yumurta akları çok fazla çırpılır ve sertleşmiş beze haline getirilir. İtalyan usulünde ise yumurta akları bir şurup ile çırpılır. Bu yöntem makaronlar yapısal olarak daha sağlam olmasını sağlar fakat çok şekerli olmasına da neden olur.

Makaronun her iki yöntemle de yapılabilmesi mümkündür. Bu yöntemlerden herhangi biri ile yapılan makaron daha sonra badem ile birleştirilmektedir. Daha sonra pudra şekeri, toz şeker, öğütülmüş badem veya badem tozu kullanılır ve sandviç gibi arasına krema kullanılarak hazırlanır. Makaronlar, portakal, ahududu, limon ve fıstıklı gibi birçok aroma kullanılarak yapılır.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA