SON DAKİKA

Replikler

Dondurma kaç kaloridir

Dondurma kaç kaloridir
Bu haber 16 Aralık 2020 - 18:08 'de eklendi ve 23 kez görüntülendi.

Dondurma Kaç Kaloridir?

Özellikle yaz aylarında insanın içini bir nebze serinletmek için yapılmış olan ve içinde çeşitli şekillerle aroma veren, insanın ağzına tatlı ya da ekşi tatlar bırakan serinletici bir yiyecektir. Dondurma diyet yapanlar için iyi bir besin kaynağı değildir. Bizlerde yarattığı bu kadar güzel ve serinletici etkisinin aksine dondurma yüksek kalorilere sahip bir besindir. Bu yüzden de dondurma pek diyet yapanlar için uygun değildir. Bazı markalarda ve yapmış olduğu özel karışım dondurmalarında, porsiyon olarak yaklaşık 300 kalori gibi miktarlara ulaşabilmektedir. Bu yüzden sizler de hem dondurma keyfinden mahrum kalmamak için hem de kilo almamak için dondurmaların etiketinde yazan kalori miktarlarına bakmanızda fayda olacaktır.

Dondurma Yararları

Dondurmanın insan üzerinde pek fazla hatta nerede ise hiç diyecek kadar etkisi vardır. Uzmanlar dondurmayı boş kalori olarak da isimlendirmektedir. Bu yüzden de sizler dondurma seçerken hem serinleyip hem de sizlere en az zarar vereni seçmeniz daha iyi olacaktır. Yaz aylarında hemen hemen her evde bulunabilen dondurmayı sizler de kendi evinizde malzemelerle yapabilirsiniz. Yüksek yağ ve yüksek kalori içeren hazır dondurmalar yerine sizler de düşük kalorili ve yağ oranı oldukça düşük dondurmalar yapabilirsiniz.

Dondurma Besin Değeri

66 gram içeren bir porsiyon dondurmada 137 kalori, 2,3 gram protein, 15,6 gram karbonhidrat ve 7,3 gram oranında yağ içermektedir.

Bir Porsiyon Dondurmanın Besin Değeri

Marketlerden ya da ayrı bir dükkânda satılan dondurmalar içerisinde yer alan ve bizlerin gün içerisinde dikkat etmemiz gereken besin değerleri şu şekildedir;

  • Ortalama olarak 36,00 gram karbonhidrat.
  • Ortalama olarak 6,00 gram protein.
  • Ortalama olarak 16,50 gram yağ.
  • Ortalama olarak 1,50 gram lif.
  • Ortalama olarak 120,00 miligram sodyum.
  • Ortalama olarak 298,50 miligram potasyum.

Dondurmanın Günlük İhtiyacın Ortalama Karşılama Oranları

İnsanın gün içerisinde alması gereken ve bu mineral, vitamin, bunlara ek olarak dışardan alınması gerekli olan temel maddelerin oranları şu şekildedir;

  • Günlük A vitaminin %6 oranını.
  • Günlük B2 vitaminin %9 oranını.
  • Günlük B6 vitaminin %2 oranını.
  • Günlük B12 vitaminin %4 oranını.
  • Günlük kalsiyum ihtiyacının %8 oranını.
  • Günlük fosfor ihtiyacının %7 oranını.
  • Günlük magnezyum ihtiyacının %2 oranını.
  • Günlük potasyum ihtiyacının %4 oranını.
  • Günlük çinko ihtiyacının %3 oranını.
  • Günlük selenyum ihtiyacının %2 oranını.

Yukarıda belirtilen maddeler, insanın bir gün içerisinde dışardan hazır bir biçimde ihtiyaç duyduğu ve gün içerisinde alması gerektiği vitaminler ve gereksinimlerin ortalama olarak verilmiş halidir.

Dondurma Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Marketlerden alınan dondurmalarda, dondurma seçerken en çok bizim gözümüze hitap eden dondurma bizlere daha yakındır. Gözümüze çarpan ilk dondurmayı alıp eve geliriz. Hâlbuki dondurma seçerken bizim gözümüze hitap eden dondurmayı değil, paket içerisinde yer alan şeker, kalori ve benzeri maddelere bakılarak alınması gereklidir. Hazır paketlenmiş olan dondurmaların içerisinde genellikle yüksek yağ oranı ve bol miktarda şeker bulunmaktadır. Bunların yanında dışarda satılan ve el yapımı olan dondurmalarda ise bu yağ ve şeker oranı daha az seviyededir. Bunun için daha sağlıklı ve dondurma tadı olarak da daha lezzetlidir.

Dondurma Nasıl Muhafaza Edilir?

Herkesin bildiği üzere dondurmayı saklamanın bir yolu vardır. Bu yol ise dondurmayı eritmeden soğuk bir alanda muhafaza etmektir. Dondurmanın sağlıklı ve lezzetinin daimi olarak korunması için yaklaşık -17 derece civarında bir soğuklukta korunması gerekmektedir. Aksi takdirde dondurma eriyebilir ve formunu yitirebilir. Paketinde kalan dondurmalar korunurken dışarda kalan dondurmaları da bir cam kâsede hava almayacak şekilde saklayabilirsiniz.

Dondurma Nelerle İyi Gider?

Dondurma yaz aylarında meyvelerle çok iyi bir şekilde uyum sağlamaktadır. Bunun içinde sütlü tatlılar, meyveler, klasik pastalar, baklavalar, içecekler olmak üzere pek çok yerde kullanılmaktadır ve çok da güzel uymaktadır. Sizler de dondurmalarınızı bu tür yiyecekler ile daha da çok lezzetlendirebilirsiniz.

Dondurma Yerine Ne Kullanılabilir?

Dondurma oldukça serinleten bir tatlıdır fakat sağlık açısından ve kalori bakımından oldukça yüksek oranlarda olabilmektedir. Bazı yerlerde dondurma bulunmadığı zamanlarda ise sizler de meyveli yoğurtlar, dondurulmuş tatlılar ya da şekerli ve sütlü tatlılar gibi pek çok yiyeceği dondurma yerine kullanabilir ve sizler de bu sayede yokluğunu hissetmeyebilirsiniz. Dondurma yerine tercih ettikleriniz sizlere daha yarayışlı olacaktır.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA