SON DAKİKA

Replikler

Cilt tonuna göre doğru aydınlatıcı nasıl seçilir?

Cilt tonuna göre doğru aydınlatıcı nasıl seçilir?
Bu haber 13 Ekim 2020 - 21:56 'de eklendi ve 12 kez görüntülendi.

Cilt Tonuna Göre Doğru Aydınlatıcı Nasıl Seçilir?

Makyaj yapmak birçok kadın için oldukça zevk veren bir şeydir. Fakat makyaj yapmak göz farından fondötene kadar oldukça tecrübe ve bilgi ister. Bazen ürünleri nasıl kullanacağımızı nasıl bir ürün seçeceğimizi bilemediğimiz için makyajımız istediğimiz gibi olmaz.

Ürünlerin yanlış seçilmesi de en sık fondöten ve aydınlatıcı seçiminde oluşur. Fondöten gibi aydınlatıcı da aslında cilt tonuna göre seçilmelidir. Cilt tonundan açık veya koyu bir aydınlatıcı kişinin yüzünde hoş durmayabilir. Biz de sizlere doğru bir şekilde aydınlatıcı nasıl seçilmesi onları anlatacağız.

Böylelikle artık aydınlatıcınız cilt tonunuza uygun olacak ve istediğiniz görüntüyü hatasız şekilde elde etmiş olacaksınız. Her ten rengine uygun aydınlatıcılardan bahsedeceğiz. Gelin şimdi beraber cilt tonuna göre aydınlatıcı nasıl seçilir anlatalım.

Beyaz Tenlilerin Aydınlatıcı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Beyaz ten diğer ten renklerine göre biraz daha zor bir ten rengidir. Seçtiğiniz ton yanlış bir seçim ise beyaz tenli olduğunuz için yüzünüzde oldukça çok kötü durabilir. Fakat doğru aydınlatıcı tonu ile beyaz teninize adeta doğal bir aydınlık verebilirsiniz.

Aydınlatıcı tonunuz pembeye yakın, inci, ışıltılı yani şampanya tonu ve aydınlık bir ton olmalıdır. Ya da krem tonlarında bir aydınlatıcı da cildinizle muhteşem bir uyum içerisinde olur. Cildiniz zaten açık renk olduğu için koyu bir ton aydınlatıcı oldukça yapay bir görünüm verir. Bu yüzden bu söylediğimiz tonları tercih etmelisiniz.

Esmer Tenlilerin Aydınlatıcı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Esmer ten birçok kişi tarafından oldukça sevilirken birçok kişi tarafından sevilmez. Sevilmeme nedeni genelde ten renginin yüze uygulanan renkleri belli etmemesidir. Fakat doğru tercihler ile bu sorun tamamen ortadan kalkar.

Esmer tenli olduğunuz için her üründe cildinize tamamen uyum içinde olacak tonlar seçmelisiniz. Aydınlatıcı tonunuz ise; kahve, bakır ve bronz tonlarında olmalıdır. Ten renginize uyumlu olan bu tonlar aydınlatıcının yüzünüzde oldukça doğal durmasını sağlayacaktır.

Aşırı koyu bronz ve kahve tonlarını seçmeyin. Böyle bir seçim yapar iseniz aydınlatıcı yüzünüzde oldukça çok yapay durur. Kahve, bakır ve bronz tonlarında aydınlatıcılar esmer teninize oldukça çok yakışır.

Buğday Tenlilerin Aydınlatıcı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Buğday tenliler beyaz ve esmerin arasında kalmış bir ten rengidir. Durum böyle olunca seçtiğiniz aydınlatıcı tonu muhteşem bir sonuç verirken oldukça kötü bir sonuçta ortaya çıkarabilir.

Aydınlatıcı tonunuz mutlaka pembe tonlarında ve şeftali tonlarında olmalıdır. İsteğe göre bronza kaçmayan altın bir tonu da tercih edebilirsiniz. Fakat altın tonunu kullanırsanız abartıya kaçmayın. Abartı durumunda aydınlatıcı oldukça yapay duracaktır.

Aydınlatıcılarda Ton Sıralaması

Şampanya ve inci tonlarında ki aydınlatıcılar en açık tonda olanlardır. Bu tonlar koyu tenlere uygun olmaz. Koyu bir ten rengi üzerinde fazla bir şekilde yapay durur. Şeftali ve altın tonları bir tık daha koyudur. Bu tonlara adeta buğday tenliler için yapılmış tonlar diyebiliriz.

Fakat üstte de belirttiğimiz gibi altın tonunu tercih ederseniz fazlaya kaçmayın. Buğday ten rengi üzerinde altın ton fazla koyu durabilir. Bronz ve altın tonu aslında tamamen esmer tenler için uygundur. Esmer tene canlılık katan bu tonlar oldukça güzel durur.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA