SON DAKİKA

Replikler

Gündelik olarak uygulayabileceğiniz güzellik ipuçları

Gündelik olarak uygulayabileceğiniz güzellik ipuçları
Bu haber 11 Ekim 2020 - 18:52 'de eklendi ve 3 kez görüntülendi.

Gündelik Olarak Uygulayabileceğiniz Güzellik İpuçları

Birçoğumuz güzel olmak için ara sıra gün içinde kendine bakım yaparken birçoğumuz da hiç aksatmadan her gün bakım yapar. Ara sıra yapılan bakımlar genelde kısa sürede etkili olur. Fakat her gün düzenli şekilde güzellik için yapılan uygulamalar daha kalıcı olur.

Şimdi öncelikle şunu belirtelim, güzellik sadece yüz bölgesi ile olmaz. Saçlar, tırnaklar, dişler de güzellik arasında yerini alır. Yani güzel olmak için her gün, yüzünüzden tırnaklarınıza kadar bakım yapmalısınız.

Bizler de sizlere gündelik olarak uygulayabileceğiniz güzellik ipuçları vereceğiz. Saçlarınızdan yüzünüze kadar bu ipuçları dikkatlice okuyun. Bu ipuçlarına uyduğunuz taktirde her gün güzel gözükeceksiniz. Şimdi bu ipuçlarına geçelim.

Sabah Ilık Su İle Duş Almak

Gündelik olarak uygulanacak en basit güzellik ipucu ılık su ile duş almaktır. Ilık su eşliğinde duş aldığınız zaman gerek yüzünüzde gece oluşan yağlanma gerekse üstünüzdeki yük kalkar. Güzel olmakla duş ne alaka demeyin.

Ilık su ile duş aldığınız taktirde güne daha zinde başlarsınız ve emin olun zinde bir vücut gün içinde çok daha güzel olmanızı sağlar. Ne kadar güzel olursanız olun yorgun bir vücut sizin güzel gözükmenize gölge olur.

Gündelik Uygulanacak Yüz Ve Diş Bakımı İçin

Duştan sonra yüzünüzü iyice temizlemeniz lazım. Duşta temizlense dahi su tek başına yeterli olmayabilir. Bir temizleme suyu ya da cilde uygun yapılmış bir sabun ile cildinizi temizleyin. Dişlerinizi mutlaka sabah kalınca fırçalayın bu nefesinizin temizlenmesi konusunda oldukça önemlidir.

Gündelik Olarak Göz Altının Bakımına Dair İpuçları

Birçok kadının kâbusu olan göz altı şişliği ve morluğundan kurtulmak aslında oldukça basittir. Her gece yatmadan ya da sabahları kalınca göz altlarınıza birer dilim salatalık koyup 10 dakika kadar bekleyin. Eğer göz altlarınız ve gözlerinizi ciddi anlamda şiş bir şekilde uyanmış iseniz peçete ve buz yardımı ile şişliği indirin. Buzu birkaç kat peçetenin arasına koyun. Peçete arasına koyduğunuz buzu göz altlarınıza 5 dakika kadar tampon yapın. Buzu direkt göz altına koymayın buz hassasiyet oluşturabilir.

Gündelik Olarak Yapılacak Cilt Güzelliğine Dair İpuçları

Birçoğunuzun en dikkatini çekecek yer burası. Öncelikle her akşam makyajınızı mutlaka temizleyin. Makyaj yapmasanız bile cildinizi temizleyin. Cildi kirlerden arındırdıktan sonra bir poşet sallama yeşil çayı demleyin. Yeşil çay soğuduktan sonra yüzünüze sürün. Yeşil çay hem cildinizi besler hem de cildin yorgunluğunu alır.

Eğer yüzünüzde sivilce ve yara izleri var ise her gece yatmadan yumurtanın beyazını pamuk yardımı ile yara izlerine sürün. Sabah kalktığınızda duş alsanız da almasanız da mutlaka cildinizi temizleyin. İnsan cildi en çok gece yağlanma gösterir.

Sabah uyandığınızda cildinizi temizlemezseniz cildinizde ciddi bir yağ birikimi olacaktır. Bu da siyah nokta ve sivilceye yol açar. Bu ipuçlarına uyduğunuz zaman cilt sorunları yavaş yavaş ortadan kalkar. Cildinize yaptığınız makyaj bile bir süre sonra çok daha güzel gözükür.

Gündelik Olarak Uygulanacak Saç Güzelliğine Dair İpuçları

Saçlarımız gün içinde en vücudumuz ve yüzümüz kadar oldukça çok yorulur. Havanın kiri saç tellerine ve saç derisine işler. Eğer her gün saçınızı yıkama şansınız yok ise mutlaka eve döndüğünüz zaman saçlarınızı tarayın ve saçlarınızı serbest bırakın. Saçlarınızı toplayacaksanız bile sıkı toplamayın.

Sıkı toplanan saçlar bir süre sonra zayıflamaya başlar. Saçlarınızı yıkayacağınız zaman ise Hindistan cevizi yağını saçlarınızı diplerine masaj yaparak uygulayın. Bunu her duş öncesi yapın. Saça uyguladıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar saç üzerinde bekletin. Hindistan cevizi yağı saçlarınızı besler ve güçlendirir.

Gündelik Olarak Uygulanacak Tırnak Ve El Bakımı

Daha önce de dediğimiz gibi güzellik sadece yüz ile olmaz. Güzellik konusunda tırnak ve eller de ciddi anlamda rol oynar. Ellerimiz ve tırnaklarımız gün içinde oldukça hasar görebilir.

Ellerinizin hijyeni oldukça önemli iken ellerimizi yıkadığımız için cildimiz kurur. Bu yüzden ellerinizi mutlaka gün içinde nemlendirin. Yatmadan önce tırnaklarınıza Hindistan cevizi yağı uygulayın. Bu Hindistan cevizi yağı tırnakları güçlendirir.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA