SON DAKİKA

Replikler

Sarımsağın insan sağlığına faydaları ve zararları

Sarımsağın insan sağlığına faydaları ve zararları
Bu haber 10 Ekim 2020 - 14:26 'de eklendi ve 25 kez görüntülendi.

Sarımsağın İnsan Sağlığına Faydaları Ve Zararları

Sarımsak gerek yemeklere kattığı lezzet açısından, gerekse insan sağlığına saymakla bitmeyen faydasından dolayı birçok kişi tarafından tüketilir. Sarımsak, birçok kişinin  vazgeçilmezdir. Hatta sarımsak hakkında filozofların bile görüşleri vardır. Filozoflara göre; sarımsak sadece bir besin değil her derde deva olan bir mucizevi bir besindir.

Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Sarımsağın en bilinen özelliği sindirim organlarını uyarıp, sindirimi sisteminde ki değişik problemleri gidermesidir. Balgam söktürücü özelliği olan sarımsak ayrıca idrarda söktürür. Kronik mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. Ayak tırnak mantarında sarımsağı ezerek mantar olan bölgeye uygulandığında iyileştirici etkisi olur. Karaciğer ve safra kesesinin faaliyetlerini de düzenler safra salgılatıcısı olarak da geçer.

Sarımsak damar sertliğini problemlerinde yardımcı olur damar sertliği problemini azaltır. Bağırsak enfeksiyonlarına neden olan bakterilere karşı savaşarak bakterileri azaltır ve enfeksiyonun hızını yavaşlatır. Soğuk algınlığına iyi gelir ve yüksek ateşi düşürür. Direkt çiğneyip su yardımı ile yutulduğu zaman yüksek ateşi düşürdüğü gibi soğuk algınlığı belirtilerini de aza indirir.

Tansiyonu yüksek olan kişilerde tansiyonu düşürür. Sarımsak çeşitli kanser hastalıklarına karşı ciddi oranda korur. Tümör oluşumunun önüne geçer. Sarımsak kilo vermekte yardımcı rol oynar sarımsak ile hazırlayabileceğiniz bitki çayları metabolizmanızı hızlandıracağı için kilo vermenize yardımcı olur. Sivilcelerin üstüne sürüldüğü zaman sivilceye antibiyotik özelliği göstererek sivilceyi hızlıca tedavi eder.

Sarımsağın Zararlı Nelerdir?

Sarımsak içeriğinde bulundurduğu asitten ötürü cilde uzun süreli temasta tahriş ve yanıklara sebep olabilir. Bunun için eğer sarımsağı cildinize temas ettirecekseniz uzun süre cildinizde tutmayın. Fakat hassas teniniz varsa ve sık sık cilt alerjiniz oluyorsa sarımsağı cildinize temas ettirmeyin.

Sarımsak tansiyonu düşürür eğer ki düşük tansiyon sorununuz varsa sarımsak tüketiminizi abartmayın. Aksi halde tansiyonunuz oldukça düşürür ve bayılmaya sebep olabilir. Gastrit gibi mide sorununuz varsa sarımsak bu sorunu daha da arttırabilir artmaması için sarımsağı asla çiğ tüketmeyin. Eğer düzenli olarak kullandığınız bir ilacınızı varsa doktora danışmadan sarımsak tüketmeyin. Bazı durumlarda sarımsak ilaçlar ile etkileşime girerek kişiye zarar verebilir.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA