SON DAKİKA

Replikler

Profesyonel saç boyaları ile markette satılan boyları arasındaki fark nedir?

Profesyonel saç boyaları ile markette satılan boyları arasındaki fark nedir?
Bu haber 08 Ekim 2020 - 16:25 'de eklendi ve 149 kez görüntülendi.

Profesyonel Saç Boyaları İle Markette Satılan Boyları Arasındaki Fark Nedir?

Güzel, bakımlı saçlara sahip olmak her kadının isteğidir. Birçok kadın güzel saçlar bir saç için maske yaparken birçok kadın saçlarını boyamayı tercih eder. Birçok kadın boyama işlemi yaparken profesyonel bir kişi tarafından, profesyonel malzemeler ile saç boyatır. Birçok kadın ise marketten alınan boya ile evde kendileri saçını boyar.

Profesyonel saç boyası ile boyatılan saçlar genelde daha güzeldir. Peki, neden profesyonel saç boyaları daha etkili?

Profesyonel Saç Boyalarının Özellikleri Nelerdir?

Saç boyalarının profesyonel olması bir yana bu konuda uzman kişinin boyama işlemini yapıyor olması da önemlidir. Profesyonel saç boyaları saçlara zarar vermeden saç pigmentine işlediği için daha iyidir. Saç boyamada ki en önemli nokta saç renginin koyu veya açık olmasıdır. Koyu saçlar genelde boya rengi kabul etmez. Ama profesyonel saç boyaları saçın taban rengi ne olursa olsun istenilen rengi verir.

Profesyonel saç boyaları, boyama işlemi öncesinden kullanılan oksidan suyu gibi ürünlerden sonra saçı daha iyi besler. Çünkü oksidan suyu saçın rengini açarken saç pigmentlerine zarar verir. Profesyonel saç boyası burada devreye girer ve saç açma işleminde saç zarar görürse besler.

Profesyonel saç boya markaları kendisini sürekli yeniler. Çünkü profesyonel saç boya markaları en iyi sonuçlar için müşterilerin her isteğini ve şikâyetini ciddiye alıp ürünleri yeniler ve boyaları daha etkili hale getirir. Profesyonel saç boyalarının birçok renk seçeneği mevcuttur böylelikle birçok kişiye hitap eden renkler sunar. Gri, pembe, mavi hangi renk isterseniz isteyin profesyonel saç boya markalarında yer alır.

Boyama işleminden sonra kimse boyanın hemen akmasını istemez. Profesyonel saç boyaları bu konuda oldukça başarılıdır çünkü kalıcılığı oldukça etkilidir ve boyama konusunda etkisi oldukça güçlüdür. Profesyonel saç boyalarının kalıcılığı ile ilgili birçok kez testler yapılmıştır ve market boylarına göre daha başarılıdır.

İstenilen rengi elde etmek dışında beyaz problemi ve bir önceki saç rengini bile tamamen kapatır. Kimse boyama işlemi sonra alerjik reaksiyon yaşamak istemez.

rofesyonel saç boylarının  alerjik reaksiyon gösterme ihtimali azdır ve içerisinde ki kimyasal maddeler insan sağlığına zarar vermez. Profesyonel saç boyalarının birçok rengi olduğu gibi organik ve amonyaksız saç boya çeşitleri bile bulunuyor.

Markette Satılan Saç Boyalarının Özellikleri Nelerdir?

Markette satılan saç boyalarının kalıcılık özelliği daha azdır. Birkaç yıkama sonrası akmaya başlar. Tek uygulama sonuç vermeyebilir. Birkaç kutu boya sonrası sonuç verdiği zamanlar olur. Saç boyama öncesi açıcı kullandıysanız profesyonel saç boyalarına göre saçı daha az besler. İçeriğinde daha fazla kimyasal bulundurduğu için alerjik reaksiyonlara daha fazla sebep olur. Renk seçenekleri oldukça dardır. Genelde bilindik tip renkler bulunur.

Hangi Saç Boyası Seçilmeli?

En iyi sonuç için profesyonel saç boyası seçilmeli ve boyama işlemini yapacak kişinin uzman bir kişi olması gerekir. Fakat profesyonel saç boyatmak pahalı olduğu için markette ki saç boyalarını da tercih edebilirsiniz. Profesyonel boylar kadar olmasa da mutlaka boya işlemini görür. Fakat ciddi bir renk değişikliği yapacaksanız evde kendiniz bu rengi tutturamazsınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA