SON DAKİKA

Replikler

Saç bakımında badem yağı nedir? ne işe yarar?

Saç bakımında badem yağı nedir? ne işe yarar?
Bu haber 04 Ekim 2020 - 13:27 'de eklendi ve 14 kez görüntülendi.

Saç Bakımında Badem Yağı: Nedir? Ne İşe Yarar?

Badem yağı, kalsiyum, çinko, demir, fosfor, Selenyum, bakır, magnezyum, E vitamini açısından oldukça zengin içeriklerden meydana gelmektedir. Kullananlar tavsiye ediyor. Peki, badem yağının başka ne faydaları var işte badem yağının saç bakımında ki önemi ve Daha da fazlası…

Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

  • İçerdiği A, B, E vitaminleri aracılığı ile Sivilcelerden kurtulmak açısından doğal bir tedavi yöntemini oluşturmaktadır.
  • Makyaj çıkarmaya yardımcı olan badem yağı aynı zamanda aşırı bronzluktan kurtulmayı sağlar.
  • Güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınlardan koruyucu özelliği taşır. Egzama ve sedef hastalıklarını tedavi eder.

Tatlı Badem Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Nemlendirici özelliği sayesinde saç bakım yağı olarak kullanılan Tatlı badem yağı, aynı zamanda saç derisindeki iltihaplanma ve yararları da önler. Ölü hücreleri temizleyerek tekrar canlandırma özelliği sayesinde kepek probleminden kurtulmanıza yardımcı olur. Kırık saç tellerinin onarılmasına aracılık eden tatlı badem yağı, canlı bir görünüm sağlar. Aynı zamanda saçın sağlıklı bir şekilde uzamasına da önayak olur. Her şeyden önce tatlı badem yağı, saç dökülmesini minimalize eden harika bir içeriktir.
Badem yağı, saça iyi geliyor, içerisinde bulunan D ve E vitaminleri saçı besleyerek derinin tekrar kendini yenilemesini sağlar.

Badem Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

  • Öncelikle saç hafif nemli olacak şekilde ıslatılır. Daha sonrasında ise badem yağı saça masaj uygulama şeklinde sürülür. Saç diplerinde badem yağı hissedilmelidir. Bu uygulandıktan sonra en az 45 dakika beklenilmesi gerekir. Hemen ardından Ilık bir duş alarak yıkanılabilir. Eğer gece vakti uyumadan önce badem yağı saçlara uygulanılacaksa öncelikli olarak saçlara badem yağını masaj yaparak uygulamak daha fayda sağlayacaktır. Daha sonrasında ise bone gibi bir kapatıcı ile saçların kapatılması gerekir. Sabah kalktığınızda saçınızı durulamayı unutmayın ve badem yağı saç tellerinizde ne kadar uzun saatler kalırsa faydasını o kadar çok görürsünüz.
  • Saçları tedavi etmek amacıyla badem yağının kullanılması, saçlarda meydana gelen çatallaşma ve kırılma gibi durumların azalmasına yardımcı olur.
    Badem yağı gibi doğal yağlar ve içerisinde barındırdığı mucizevi vitaminler düzenli bir şekilde kullanıldığında saç tellerinin güçlenmesi sağlanır.
    Badem yağının saç uzamasındaki etkileri gözle görülür derecede mükemmel sonuçlar ile doludur.
  • Badem yağı masaj yapmak sureti ile saç diplerine sürüldüğünde özellikle de saçım döküldüğü alanlardaki deriyi tekrar canlandırarak içinde ölü olan hücrelerin tekrar canlanmasına ve saç tellerinin yeniden çıkmasına olanak sağlar. Bu nedenle badem yağı özellikle de saçların hafif nemli olduğu durumlarda yavaş ve dairesel hareketler çizmek suresi ile saç derisine uygulanmalıdır.
  • Badem yağı, doğal bir antioksidan görevini yerine getirerek E vitamini aracılığı ile alttaki çevresel stres ile mücadele ettiği için saçları daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Bu nedenle kadın ya da erkek hemen herkesin özellikle de saç ya da saç derisi problemi yaşayanların badem yağının mucizevi örneklerine kesinlikle bakmaları gerekir. Saç ve cilt konusunda ne kadar etkili olduğu bilinen badem yağı, özellikle de saç ile ilgili uygulandığında kısa süre içerisinde mükemmel sonuçlar ortaya çıkarır.

 

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA