SON DAKİKA

Replikler

Bodrum’da nerede kalınır? gezilecek yerler nelerdir?

Bodrum’da nerede kalınır? gezilecek yerler nelerdir?
Bu haber 02 Ekim 2020 - 1:57 'de eklendi ve 8 kez görüntülendi.

Bodrum’da Nerede Kalınır? Gezilecek Yerler Nelerdir?

Muğla’nın 13 ilçesinin arasında, en yüksek nüfuslu ve neredeyse şehir olacak kadar popüler, yerel ve dünya çapında bir ünlü turizm merkezi Bodrum. Bir yarımada olan Bodrum, tarih boyunca birçok önemli uygarlığa da ev sahipliği yaptığından, sadece tatil amacıyla değil, üstelik Türkiye’nin büyük bir kültür alanı da denilebilir. Peki, güzeller güzeli Bodrum’da nereler gezilebilir? Konaklama için nereler tercih edilebilir? İşte Bodrum’a gezileriniz için size rehber niteliğinde bir yazı…

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Bodrum, dünyaca ünlü sahil ve koylara sahip muntazam bir belde. Tertemiz çoğunluğu mavi bayrak sertifikalı tesisleri, beyaz taştan evleri ve gece hayatıyla en çok tercih edilen tatil noktalarından birisi. Bitez, Gümüşlük, Tavşan Adası, Bardakçı Koyu, Yalıkavak gibi alanlardan mutlaka en az birine gittiğinizde bakmanız tavsiye edilir.

Bodrum, yukarıda da belirtildiği gibi yalnızca deniz-kum-güneş üçlüsünden çok daha fazlasını barındırıyor. Pek çok kişi ise gittiği hâlde bu değerli yeri gezilmesi gerektiği kadar gezmiyor. Dünyanın 7 harikasından ikisini barındıran Türkiye, birini Bodrum’da taşıyor.

Eski adıyla “Halikarnas” günümüz adı ile Bodrum; tarihi boyunca Yunanlar, Romalılar, hatta İranlılar (Persler) gibi birçok uygarlığın da yaşam sürdüğü ve yönetimi altında olduğu bir nokta olmuş. Etkin deniz turizmi ve popüler sahilleri nedeniyle kültürel ve tarihi açıdan oldukça değerli olan noktaları ise, bir nevi gölgede kalmış denilebilir.

Bu nedenle tatilinizin sadece rahatlığa değil de bilgiye ve tarihin kapılarına yönelik olmasını isterseniz, hem denizin tadını çıkarabilir, hem de bu güzel ilçenin bitmek bilmez yapıtlarını gezerek öğrenebilirsiniz. İşte Bodrum’da kültür gezinize katabileceğiniz noktalar:

  • Bodrum Kalesi

Bodrum ve kültür denildiğinde akla ilk gelen, şehir merkezine vardığınızda ilk dikkatinizi çekecek nokta: Bodrum Kalesi. Dünyanın 7 harikasından birisi olan fakat bir depremde yıkılan “Mausoleion” taşları kalenin imarında kullanılmıştır. Bu taşlar M.Ö. 4.yy.’a kadar uzanan oldukça eski ve değerli taşlardır. Bilinene göre kale St. Jean şövalyeleri tarafından inşa edilmiş. Bodrum kalesinin eski adı bu nedenle “Aziz Petrus Kilisesi” olarak geçer. Bu nedenle yurt dışından da turist çeken unsurlardan bir tanesidir. Bodrum’a gitmeyi planlıyorsanız, mutlaka Bodrum Kalesi’ne uğramanız tavsiye edilir.

  • Myndos Kapısı

İnşa ediliş tarihi M.Ö. 360’lı yıllara kadar dayanan bu meşhur kapının etrafında ise Helenistik döneme ve Roma zamanlarına ait anıtları içeriyor. Rivayetlere göre zamanında Büyük İskender (Alexander the Great), işgal sırasında bu kapının etrafına kazılan hendekler nedeniyle kapıdan ileriye geçememiş. Yine tarih kokan bu kapıya da göz atmanızda fayda var.

  • Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Kalesinin içerisinde yer alan Sualtı Arkeoloji Müzesi; Romalılardan, Osmanlı Devleti’ne ait paralara ve İngilizlere ait birçok önemli eseri de içerisinde barındırıyor. Ayrıca müzenin, 1995 yılında Avrupa’nın düzenlediği bir ödül töreninde, “Yılın Müzesi” kategorisi kapsamında “Özel Övgü” Ödülü de mevcut. Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin giriş ücreti, 65TL.

  • Antik Tiyatro

Yine oldukça eski bir tarihi esere geçiyoruz. Yapımı M.Ö. 337 yıllarına tekabül eden bu klasik yapıt, At Nalı planına uygun olarak inşa edilmiş. Tam tamına 13 bin kişiyi barındırabilen bu açık hava tiyatrosu, Roma İmparatorluğu’nun yapmış olduğu açık hava tiyatrolarından biridir. Ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz bu alandaki atmosfere hayran kalacaksınız.

  • Zeki Müren Müzesi

Biraz yakın geçmişe ve sanata dönüş yapmamız gerekirse, ilçenin merkezinde, “Sanat Güneşi” lakaplı ünlü Zeki Müren’in, son zamanlarını geçirdiği evi, içerisinde kendisine ait birçok şey görebileceğiniz bir müze. Bu sanat galerisinin giriş ücreti ise sadece 10TL.

Bodrum’da Konaklama

Bodrum’u çok lüks ve maliyeti yüksek bir yer olarak görüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü Bodrum’da her cebe ve her zevke uygun kalacak yerler bol bol mevcut. Nitekim tam bir turizm bölgesi olduğundan, içinize ve bütçenize uygun bir yer bulamama şansınız neredeyse yok denecek kadar az. Lüks bir şekilde tatilinizi geçirmek isterseniz, her şey dâhil Resortlar, geceliği 500-6000 Türk Lirası civarında yerler bulabilmek mümkün. Daha salaş ve otantik yerler isteyenlere Butik oteller birebir. Onların da gecelikleri 400-750 Türk Lirası aralığında değişkenlik gösteriyor.

Lüks bir tatil isteyen fakat Resortlar için bütçeleri sıkışanlara da öneri gecikmiyor elbette: 4 Yıldızlı oteller. Gecelik fiyatları bu otellerin de 300 ila 500 Türk Lirası yelpazesinde değişmekte. Diğerlerine kıyasla biraz daha uygun olan konaklama çeşitlerinden olan apartlar (gecelikleri 200 ila 400 Türk Lirası aralığında) ve pansiyonlar (gecelikleri 75 ila 350 Türk Lirası aralığında), da çok tercih edilen seçeneklerden bazıları.

Nitekim kültür gezisi yapacaksanız ve bütçenizi az tutma niyetindeyseniz apart ve pansiyon gibi uygun konaklama çeşitleri sizin için ideal seçenek hâline geliyor.

Bu evleri sahil veya koylara yakın seçmeye çalışarak günübirlik gidip tatilinizi bu şekilde de geçirebilirsiniz. Konaklama için son seçenek ise, kamp yapmak. Bodrum’a kamp alanlarına ödeyeceğiniz cüzi bir miktar ile rahatça kamp yapabilir, bu arada istediğiniz yeri de gezebilirsiniz.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA