SON DAKİKA

Replikler

Hayat yaşamaya değer ikinci bölüm

Hayat yaşamaya değer ikinci bölüm
Bu haber 31 Ağustos 2020 - 13:09 'de eklendi ve 146 kez görüntülendi.

Bahtiyar insan içine çıkmayı pek sevmediğinden bir gün ders sonu Sevilay’la dere kenarında yürümeye karar verirler. Her sabah çalışmak için yola çıkan traktörlerin dere kenarında olduğuna köylülerin de alem yaptığına şahit olurlar. Kafasında ilk istifham oluşur. Ancak Sevilay’ın iknası ve kıraathaneye gittiği gün birçoğunun kitap okuması, diğerlerinin kendisiyle dini, siyasi ve ilmi sohbetler yapması bu şüpheyi siler. Kıraathaneden rahatlamış bir halde çıkar. Lojmana varmak üzereyken müptelası olduğu sigarasını unuttuğunu, onsuz gece geçiremeyeceğini düşündüğünden dönüp sigarasını almaya karar verir. Kıraathaneye tam adım atacakken pencereden az önce kitap okuyan, sohbetler eden köylülerin okey masalarını kurduklarını, bağrıştıklarını fark eder. Düşünceli bir şekilde lojmana döner.

Traktörlerin dere kenarına park etmesi, kıraathanede olanlar, annesinin yemek ve tatlı menüsünün birebir sunumu gibi nedenlerden rahatsızlık duyan Bahtiyar, oynanan oyunun cevabını bulmak için şehre dönmeye karar verir. Sosyal medyadan olanları heyecanla izleyen baba, Türkiye ve dünyanın değişik noktaları bu dönüşü üzüntüyle bir yenilgi edasıyla ortaya koyarken buna bir tek Fulden sevinir. Bahtiyar köy minibüsüne binecekken kendisine özel bir görev verilen Sevilay, Bahtiyar’ın dönerse bu oyunu kaybedeceğini bildiğinden kendisinin de yetim ve öksüz olduğunu; ama her şeye rağmen hayata tutunduğunu, ölenleri bir daha öldürmemek için doğru olanın yaşamaya kaldığımız yerden devam etmek olduğunu söyleyerek Bahtiyarı şehre dönmekten vazgeçirir.

Sevilay; yüzü masum, yakışıklı, hayata kırgın Bahtiyar’a zamanla gerçekten âşık olur. Bu sevgi artık bir görev değil, içten gelen bir tutkudur. Sevilay’ın samimi yaklaşımı ve güzelliği, Bahtiyar’a minibüste söylediği ikna sözleri, Bahtiyar’ın küskün olduğu hayatla arasındaki zincirleri yavaş yavaş kırmaya başlar. Bahtiyar artık Sevilay’a tamamen ilgisiz değildir. Birlikte vakit geçirir, birbirlerini yakından tanımaya çalışır, sorunları birlikte çözmeye çalışırlar.

Her şey yolunda giderken hemen hemen her gün Bahadır’a şaklabanlık yapan, filozofik sözleriyle onun ilgisini çekmeyi başaran, köyün aksak, kekeme ve yarım akıllısı Selver’i, bir gün Sevilay’la yeşillikler arasında yürürken evinin önünde çocuklarını hoplatıp zıplatırken gayet sağlıklı bir halde görürler. Bahtiyar Sevilay’la göz göze gelir. Bahadır’ın aklı yine karışır. Sevilay durumu çakar: “Yanlış anladın bu onun ikiz kardeşi.” diyerek durumu bir daha kurtarır.

Bahtiyar öğrencileriyle Sevilay olduğu halde dere kenarında piknik yaptıkları bir gün kız öğrenciler Sevilay’ın suya kapıldığını, boğulmak üzere olduğunu koşarak Bahtiyar’a haber verirler. Bahtiyar hiç tereddüt etmeden suya atlar ve kurtarır. Sevilay’ı suni teneffüsle hayata bağlar. Turan Bey, Fulden ve Sosyal medya (Bölgesel Türk insanı, Türkî Cumhuriyetler, PKK ve DAEŞ militanları) yaşananları heyecanla bölgesel dil, şive ve ağızlarda esprili ve heyecanlı bir bakış açısıyla takip eder; işlerini, eylemlerini ertelerler.

Kuşkularından kurtulamayan Bahtiyar, Sevilay’ın köyde olduğu bir gün günlüğünü merakını yenmek için okumak zorunda kalır. Sevilay oynanan oyunu, aslında bu köyden olmadığını tüm detaylarıyla yazmıştır. Ancak Bahtiyar’a olan tutkunluğunun oyunun ötesine geçerek gerçeğe dönüştüğünü de kaleme alır. Albümü incelediğinde Sevilay’ın yüzerken çekilmiş fotoğraflarını görür. Bahtiyar hayal kırıklığına uğrar.

Sevilay’a her şeyi öğrendiğini, bu oyuna daha fazla alet olamayacağını, öfkeyle ona kusar. Sevilay üzülür, ağlar. Bahtiyar, Sevilay’ı teselli etse de gururu onu bir daha dönmeye zorlayacaktır. Sabahleyin köy minibüsüne biner, minibüs okulun yanından geçerken öğrenciler minibüsün önünü keser. Öğrencilerin feryat figan “intihar ediyor” vaveylasıyla irkilir. Bu acı çığlıklara duyarsız kalmaz, iner. Sevilay’ın minareden atlamak üzere olduğunu görür. Yalansız bu sevgiye hiç tereddüt göstermeden karşılık verir. Sağanak yağmur altında kafasını kaldırarak ellerini iki yana açar, yüksek sesle “Hayat yaşamaya değer”.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA