14:58 - Bel Ağrısı Nasıl Geçer
14:44 - Moto Kurye Nasıl Olunur
14:39 - Et Yiyen Bakteri Vibrio Bakterisi
14:45 - Fatih Altaylı Kimdir
14:37 - Chobani Markası
14:23 - Kerem Aktürkoğlu Kimdir
14:58 - Kenelerden Nasıl Korunurum
14:35 - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi KKKA
14:25 - Sıcak Havadan Korunma
20:05 - Mauro Icardi kimdir
İstanbul’da öğretmen Fatma Nur Çelik’in hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi F.S.B.’nin ilk ifadesi olayın dehşetini gözler önüne serdi. Şüpheli, ifadesinde sınıfa rastgele girdiğini ve karşısına çıkan ilk kişiye saldırdığını söyleyerek, “Kendimde değildim, kimi gördüysem ona bıçakla saldırdım. Yanımda her zaman bıçak taşırdım, o gün için özel değildi” dedi.
Çekmeköy’de yaşanan olayda, öğretmen Fatma Nur Çelik’i (44) bıçaklayarak öldüren, öğretmen Z.A. (52) ile öğrenci S.K.’yı (15) yaralayan lise öğrencisi F.S.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Okulda dehşet anları
Olay, 2 Şubat’ta Taşdelen’de bulunan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 11. sınıf öğrencisi F.S.B., henüz bilinmeyen bir nedenle yanında getirdiği bıçakla öğretmenleri Fatma Nur Çelik ve Z.A.’ya, ayrıca öğrenci S.K.’ya saldırdı. İhbar üzerine okula polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şüpheli öğrenci ise polis tarafından gözaltına alındı.
Ağır yaralı olarak Sancaktepe İlhan Varank Şehir Hastanesi’ne götürülen öğretmen Fatma Nur Çelik, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
Mahkeme tutuklama kararı verdi
Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheli, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Mahkeme, F.S.B.’nin “görevi başındaki kamu görevlisini kasten öldürmek” ve “kasten yaralama” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.
“Olaydan iki gün önce sevgilimden ayrılmıştım”
Şüpheli F.S.B., ifadesinde olaydan iki gün önce kız arkadaşından ayrıldığını ve bu nedenle rehber öğretmeniyle görüşmek amacıyla okula gittiğini söyledi. Rehber öğretmeni bulamayınca büyük stres yaşadığını ve sesler duymaya başladığını ileri süren F.S.B., yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Rehber öğretmenimizle konuştuktan sonra intihar etmeyi düşünüyordum. Onu bulamayınca kendimi çok kötü hissettim. Sonra rastgele bir sınıfa girdim ve karşıma çıkan ilk kişiye saldırdım. O an kendimde değildim, sadece koridorda koştuğumu hatırlıyorum.”
F.S.B., Fatma Nur Çelik’in daha önce biyoloji derslerine girdiğini bildiğini ancak aralarında herhangi bir husumet olmadığını söyledi. Diğer yaralanan öğretmen Z.A. ile öğrenci S.K. ile de bir sorunu bulunmadığını belirten şüpheli, “Yanımda her zaman bıçak taşırdım. O güne özel değildi. Kimse beni bu olaya teşvik etmedi. Yaralanan kişilerden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.