14:58 - Bel Ağrısı Nasıl Geçer
14:44 - Moto Kurye Nasıl Olunur
14:39 - Et Yiyen Bakteri Vibrio Bakterisi
14:45 - Fatih Altaylı Kimdir
14:37 - Chobani Markası
14:23 - Kerem Aktürkoğlu Kimdir
14:58 - Kenelerden Nasıl Korunurum
14:35 - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi KKKA
14:25 - Sıcak Havadan Korunma
20:05 - Mauro Icardi kimdir
Pençe-Kilit’te Yürek Burkan Şehadet: 12 Askerimiz Gaz Zehirlenmesiyle Hayatını Kaybetti!
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaşanan trajik bir olay, Türkiye’yi yasa boğdu. Bir mağarada meydana gelen metan gazı zehirlenmesi sonucu 12 kahraman askerimiz şehit oldu. Bu acı olayın detayları ve şehitlerimizin kimlikleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulurken, şehitlerden Piyade Sözleşmeli Er Mahsun Yeşildemir’in babasının anlattığı son konuşma yürekleri dağladı.
“5 Dakika Sonra Seni Arayacağım” Diyen Şehit Mahsun Yeşildemir
Şehit Mahsun Yeşildemir’in babası, oğluyla eşi arasında geçen son telefon konuşmasını gözyaşları içinde anlattı. Baba Yeşildemir, “Olaydan önce annesine ‘5 dakika sonra seni arayacağım.’ demiş, ardından şehit olmuş. Vatan sağ olsun” sözleriyle, şehit düşen oğlunun son anlarını aktardı.
Mağara Faciasının Detayları: 12 Şehit, Bozkurt’un Naaşı Aranırken Yaşanan Trajedi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, olay 6 Temmuz 2025 tarihinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki 852 Rakımlı Tepe’de teröristlerin kullandığı bir mağarada icra edilen arama-tarama faaliyeti sırasında meydana geldi. Bu arama çalışması, 28 Mayıs 2022’de teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan ancak naaşına ulaşılamayan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un naaşını bulmaya yönelikti.
Önceden hastane olarak kullanılan ve teröristlerden temizlenmiş olan mağarada yapılan faaliyet sırasında 19 personelimiz metan gazına maruz kaldı. Olayın ilk anlarında 5 askerin şehit olduğu bildirilmiş, ardından sayının önce 8’e, daha sonra ise 12’ye yükseldiği açıklandı.
MSB, X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TSK komuta kademesi, incelemelerde bulunmak ve şehitleri uğurlama törenlerine katılmak üzere bölgeye gitti.
Şehitlerimizin Kimlikleri Açıklandı
Bakanlık, bu elim olayda şehit olan 12 kahraman askerimizin kimliklerini de kamuoyuyla paylaştı:
Piyade Teğmen Furkan Sert
Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura
Piyade Uzman Çavuş Enver Yaman
Piyade Uzman Çavuş Kani Obi
İstihkam Uzman Çavuş Ümit Üzüm
Piyade Sözleşmeli Er Celalettin Uyanık
Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin
İstihkam Üsteğmen Ege Akar
Astsubay Kıdemli Çavuş Abdurrahman Akdoğan
Piyade Sözleşmeli Mahsun Yeşildemir
Piyade Sözleşmeli Özkan Özkanlı
Piyade Sözleşmeli Ahmet Kuşak
Şehit askerlerimizden Mahsun Yeşildemir ve Ahmet Gültekin’den geriye Kur’an-ı Kerim okudukları görüntüler kaldı.
Şehitler İçin Hakkari’de Tören Düzenlendi
Metan gazına maruz kalarak şehit olan 6 asker için Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Selahattin Eyyubi Havalimanı’nda tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları da katıldı. Saygı duruşu ve öz geçmişlerin okunmasının ardından dualarla şehitlerimizin Türk bayrağına sarılı tabutları memleketlerine uğurlandı.
Öte yandan, şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura’nın acı haberi annesi Misliye Ozan ve eşi Melahat Mangura’ya ulaştırıldı. Ancak pankreas kanseri tedavisi gören babası Vasfi Mangura’ya, sağlık durumu nedeniyle bu acı haberin verilemediği öğrenildi.
Bu büyük kayıp, bir kez daha terörle mücadelenin ve askerlerimizin karşılaştığı zorlukların acı bir hatırlatıcısı oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz.