14:58 - Bel Ağrısı Nasıl Geçer
14:44 - Moto Kurye Nasıl Olunur
14:39 - Et Yiyen Bakteri Vibrio Bakterisi
14:45 - Fatih Altaylı Kimdir
14:37 - Chobani Markası
14:23 - Kerem Aktürkoğlu Kimdir
14:58 - Kenelerden Nasıl Korunurum
14:35 - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi KKKA
14:25 - Sıcak Havadan Korunma
20:05 - Mauro Icardi kimdir
Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko’nun düzenlediği basın toplantısında yaptığı beyana göre, Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev başta olmak üzere Kriviy Rig, Dnipro ve çeşitli kentlere yönelik gerçekleştirdiği yoğun füze saldırıları sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 36’ya yükseldi. Hücumlarda 166 kişi de yaralanarak etkilendi. Bilhassa Kiev’deki “Ohmatdit Çocuk Hastanesi” enkazında temizleme çalışmaları devam ederken, şehir çapında ciddi boyutlarda maddi hasar oluştuğu rapor edildi.
Rusya Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, saldırıların Ukrayna’nın enerji ve ekonomik altyapı tesislerine karşı bir yanıt olarak düzenlendiğini bildirdi ve hedeflerine ulaşıldığını duyurdu. Rusya, Kiev’den gelen iddiaları kabul etmeyerek, saldırıların sivil alanlara yönelik olduğu şeklindeki ithamları da reddetti. Bakanlık, Kiev’in fotoğraf ve video kanıtlarını kullanarak füzelerin Ukrayna’ya ait olduğunu ileri sürdü ve bu tür iddiaların NATO toplantıları öncesinde bir provokasyon niteliği taşıdığını savundu.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da saldırıların ardından sosyal medya platformları üzerinden paylaştıkları mesajlarda, Rusya’nın eylemleriyle çocuk hastaneleri ve sağlık merkezlerinin de zarar gördüğünü belirtmişlerdi. Ukraynalı yetkililer, Rusya Federasyonu tarafından gerçekleştirilen bu saldırıların büyük can kayıplarına ve önemli maddi zararlara yol açtığının altını çizmişti.