14:58 - Bel Ağrısı Nasıl Geçer
14:44 - Moto Kurye Nasıl Olunur
14:39 - Et Yiyen Bakteri Vibrio Bakterisi
14:45 - Fatih Altaylı Kimdir
14:37 - Chobani Markası
14:23 - Kerem Aktürkoğlu Kimdir
14:58 - Kenelerden Nasıl Korunurum
14:35 - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi KKKA
14:25 - Sıcak Havadan Korunma
20:05 - Mauro Icardi kimdir
Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde kılıçlarını kuşanarak subaylık yemini eden ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ifadesini kullanan beş teğmen ile üç disiplin amirinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) uzaklaştırılması, toplumda büyük ses getirdi.
Görevden alınan teğmenler Ebru Eroğlu, İzzet Talip Akarsu, Serhat Gündar, Deniz Demirtaş ve Batuhan Gazi Kılıç’ın yanı sıra, onların amirleri de görevden alındı. Bu kararın ardından politikacılardan ve halktan tepkiler yükseldi.
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, konuyla ilgili daha önce gerçekleştirdiği bir yayını tekrar paylaşarak, görevden alınan teğmenlerden birinin babasının ifadelerini aktardı. Çömez, teğmenin babasının, “Oğlum ne yaptı, ne kabahati var? Onu okutmak için tarlamı sattım, traktörümü sattım” diyerek yaşananlara tepki gösterdiğini belirtti.
Görevden alma kararının nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, sosyal medyada ve çeşitli platformlarda kararın iptal edilmesi yönünde çağrılar yapılmaya devam ediyor.