Ekrem İmamoğlu’nun Özel Aile Fotoğrafı İnterneti Çalkaladı.
Ekrem İmamoğlu’nun Erdoğan’la Yan Yana Olduğu Eski Fotoğraf Siyaset Gündemini Sarsdı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun aile albümünden kamuoyuyla paylaşılan eski bir fotoğraf karesi, siyaset kulislerinde geniş yankı uyandırdı. Söz konusu karede İmamoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yan yana poz vermesi dikkatleri üzerine çekti.
23 Yıllık Kare Tekrar Gündemde
Basına sızdırılan görüntüler arasında en çok konuşulanı, İmamoğlu’nun dönemin Başbakanı Erdoğan’la birlikte göründüğü fotoğraf oldu. Bu görüntünün, 2002-2003 yılları civarında, İmamoğlu’nun Trabzonspor yönetim kurulu üyeliği yaptığı dönemde çekildiği belirlendi. Fotoğrafın, dönemin Başbakanı Erdoğan’ın Trabzon’a yaptığı bir ziyaret sırasında kulüp yöneticileriyle bir araya gelişini belgelediği ifade edildi.
Sosyal Medyada “Değişim” Yorumları
Yaklaşık 23 sene önce çekilen bu fotoğraf, sosyal medya platformlarında hızla yayıldı. Kullanıcılar, binlerce yorum ve paylaşım yaparak “Zamanın nasıl değiştiği” yönünde duygusal ve siyasi göndermeler içeren ifadeler kullandı. Bu kare, hem nostaljik değeri hem de politik çağrışımlarıyla gündemdeki yerini koruyor.
Barış Yarkadaş’tan Çarpıcı Siyasi Değerlendirme
Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla fotoğrafa ilişkin dikkat çekici iddialarda bulundu:
“AK Parti’den Beylikdüzü Belediye Başkan adaylığı talebi geri çevrilince CHP’ye katıldı. Bugün ise ne yazık ki cezaevinde. İmamoğlu, bir dönem disiplin kurulu kararıyla CHP’den ihraç edilmek üzereyken, araya o zamanki İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin girerek süreci durdurdu. Ardından Kemal Kılıçdaroğlu, onu siyasi zirveye taşıyan isim oldu.”
Yarkadaş’ın bu açıklaması, fotoğrafın politik açıdan yeniden analiz edilmesine yol açtı. Söz konusu paylaşımın ardından, siyaset çevrelerinde İmamoğlu’nun geçmiş siyasi tercihleri hakkında yeni değerlendirmeler yapılmaya başlandı.

