05:26 - En Özel Replikler: Hangi Dizi, Film veya Kitaptan
16:47 - En Komik Replikler
05:35 - En İyi Yabancı Dizi Replikleri
05:21 - En İyi Film Replikleri
17:03 - Yeşil Yol Filmi Replikleri
10:14 - En İyi Film Replikleri
15:58 - Ramazanda Nasıl Beslenmeli
06:39 - Depresyonun Sebepleri Nelerdir
06:31 - Güneş Lekelerini Engellemek İçin Neler Yapmalısın
05:17 - Yaz ve Kış Olimpiyatları Tarihi
Lahana Kaç Kaloridir?
Lahana daha çok kış mevsiminde karşımıza çıkan ve çorba, dolma, meze, salata gibi pek çok yer olmak üzere sofralarımızda yanımıza gelen bir yiyecektir. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan lahana en çok tercih edilen kış sebzelerinden de bir tanesidir. Pek çok faydası ve insan bünyesine faydası olan bu yiyecek kış aylarında sofralarımızdan eksik olmamaktadır.
Lahananın Yararları
Lahana radyasyona, kansere, diyabete ve çeşitli kalp hastalıklarına karşı çok güçlü bir savunma duvarıdır. İnsan vücuduna zararlı olan toksinlere karşı da oldukça etkili bir besindir. Lahana bizler için de vitamin ve mineraller açısından da oldukça etkili bir besindir.
Lahana Besin Değeri
Yaklaşık olarak 100 gram lahanada ortalama 23 kalori bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 1,3 gram protein, 5,5 gram karbonhidrat ve 0,1 gram yağ içermektedir. Bunlara ek olarak lahana oldukça güçlü vitamin ve mineral deposu olarak da bilinmektedir.
Bir Porsiyon Lahananın Besin Değeri
Bir Adet Lahananın Besin Değerleri
Lahana Günlük İhtiyacın Ortalama Karşılama Oranları
Lahana içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde, bir insanın günde ortalama olması gereken vitamin ve minerallerin bir kısmını karşılamaktadır. Lahananın, insan hayatındaki yeri ise;
Yukarıda belirtilen, insanın gün içerisinde ihtiyaç duyduğu ve alması gerektiği vitaminler ve gereksinimlerin ortalama olarak verilmiş halidir.
Lahana Hangi Mevsimde Tüketilmelidir?
Lahana, brokoli ve karnabahar nerede ise birbirleri ile aynı olan besinlerdir. Bu besinler teknolojinin gelmiş olduğu seviye ile paralel olarak yılın her mevsimi ve her ayı marketlerde bulunabilmektedir. Bunların yanı sıra ise lahananın asıl mevsimi kış mevsimidir. Lahana kış mevsiminde daha lezzetli ve daha ucuz olacaktır.
Lahana Nasıl Muhafaza Edilir?
Lahana saklanması en kolay olan besinlerden bir tanesidir. Lahana yaklaşık 1 haftaya kadar tazeliğini koruyan bir besindir. Lahana kullanıldığı anda kalan yerinin bir streç filmine sarılıp buzdolabında muhafaza edilebilir. Bu sayede çürümemiş olur ve hep ilk günkü tazeliğini korur. Sebzelik bölümünde saklanan lahana sizler için daha iyi bir lezzet sunacaktır.
Lahana Nasıl Pişirilir?
Lahana hiçbir işlem görmediği yani çiğ kaldığı hâli ile bile salatalarda ya da mezelerde kullanılabilen bir yiyecektir. Bunların yanı sıra çorba ve dolmalarda da kullanılabilir. Bunun için de lahanayı haşlamanız gerekmektedir. Haşlamasanız bile lahanayı buharda pişirme ya da soteleme gibi yöntemlerden geçirmeniz gerekmektedir. Lahana çorbası yapmak için lahanalarınızı biraz soteleyip ardından suyun içerisine bir miktar tuz ekleyerek yumuşamaya bırakabilirsiniz. Sizler de bu ve bunun gibi tekniklerde evlerinizde dolma, çorba ve lahanadan pek çok meze, salata elde edip bir yemek ya da ara öğün olarak yiyecek kişilere sunabilirsiniz.
Lahana Nelerle İyi Gider?
Lahana özellikle turşularda, yemeklerde, salatalarda, mezelerde ve çorbalarda oldukça iyi bir biçimde gitmektedir. Bunların yanına ek olarak lahana pişmeden ve hiç bir işlem görmeden de yenebilen bir yiyecektir. Sizler de evlerinizde zeytinyağlı ya da pek çok benimsediğiniz tarifte lahana kullanabilirsiniz.
Lahana Yerine Ne Kullanılabilir?
Lahananın bulunmadığı evlerde ya da lahananın tam olmadığı mevsimlerde, lahana yerine marul, alabaş, ıspanak, pazı, pırasa gibi lahana kadar besin değerleri ve yararları yüksek yiyecekler kullanabilirsiniz.