05:26 - En Özel Replikler: Hangi Dizi, Film veya Kitaptan
16:47 - En Komik Replikler
05:35 - En İyi Yabancı Dizi Replikleri
05:21 - En İyi Film Replikleri
17:03 - Yeşil Yol Filmi Replikleri
10:14 - En İyi Film Replikleri
15:58 - Ramazanda Nasıl Beslenmeli
06:39 - Depresyonun Sebepleri Nelerdir
06:31 - Güneş Lekelerini Engellemek İçin Neler Yapmalısın
05:17 - Yaz ve Kış Olimpiyatları Tarihi
Kefir Kaç Kaloridir?
Kefir, süt ya da su ile mayasının fermente olmuş hâli ile karşımıza gelen sağlıklı bir içecektir. Vücudumuza etki ettiği pek çok sağlıklı nedenleri sayesinde de en çok tercih edilen içecekler arasında yer almaktadır.
Kefirin Yararları
Kefir başlı başına bir sağlık deposudur. Kefir en iyi sindirim dostu olan bir besindir. Bunlara ek olarak ise kanserle mücadele ederken, bakteri ve istenmeyen mantarları öldürürken, cilt sağlığının korumak isteyen insanların ciltlerinde meydana gelen kırışıklıkları da azaltmaktadır. Obeziteyi önleyen ve diyabet ile de oldukça büyük oranda mücadele eden kefirin, vücudumuza sayısız bir şekilde daha pek çok katkısı bulunmaktadır. Durum böyle olunca da kefir mutfaklarımızdan eksilmeyen bir yiyecek hâline gelmiştir.
Kefir Besin Değeri
1 bardak kefir yaklaşık olarak 200 ml gelmektedir. 200 ml olan kefirde ortalama olarak 200 kalori bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 11 gram protein, 12 gram karbonhidrat ve yaklaşık olarak da 10 gram da yağ içermektedir. Bir gün içerisinde uzmanların önermiş olduğu protein miktarını ise %22 oranında karşılamaktadır. Önerilen karbonhidrat miktarının ise yaklaşık olarak %5 oranını karşılamaktadır. Bunların yanında önemli oranda vitamin ve mineral kaynağı olan kefir, mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır.
Bir Su Bardağı Kefirin Besin Değeri
Kefir Günlük İhtiyacın Ortalama Karşılama Oranları
Kefir, içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde, bir insanın günde ortalama olması gereken vitamin ve minerallerin bir kısmını karşılamaktadır. Kefirin, insan hayatındaki yeri ise;
Yukarıda belirtilen, insanın gün içerisinde ihtiyaç duyduğu ve alması gerektiği vitaminler ve gereksinimlerin ortalama olarak verilmiş halidir.
Kefir Alırken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekmektedir?
Kefir marketlerde ya da büfe gibi yerlerde rahatlıkla bulunabilen bir besindir. Kefir alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de, kefirin içermiş olduğu miktar oranlarıdır. Bazı markaların içerisinde kefir oranları az, vitamin ve mineral takviye oranları daha fazla olmaktadır. Bunlara karşı büyük oranda dikkat edilmesi gerekilmelidir. Kefir marketlerde genellikle paket halinde ya da şişe biçiminde satılmaktadır. Sizler de kefir almadan önce mutlaka etiketini okuyarak, o markanın sizlere sağladığı yararları ve zararları karşılaştırmalısınız.
Kefir Nasıl Hazırlanır?
Kefir hazırlamak aslında çok kolaydır. Market vitrinlerinde görmüş olduğunuz kefirleri sizler de eliniz ile evde doğal bir biçimde yapabilirsiniz. Kefir hazırlamak için gereken malzemeler ise sadece süt, kefir mayası ve kapaklı bir cam kavanozdur. Hazırlamış olacağınız kefir, kıvama ve kefir ölçüsüne göre farklı şekilde olabilir. İlk olarak 1 litre sütü güzelce kaynatın ve kaynadıktan sonra üzerinde oluşan kaymağı başka bir kaba alın. Ardından içerisine 1 yemek kaşığı kadar kefir mayası ilave edin. Tahta bir kaşık yardımı ile kefir mayası her yere gelecek şekilde güzel bir şekilde karıştırın. Ardından üstünü bir havlu ile örtün, karanlık ve serin bir yerde yaklaşık olarak 2 gün kadar mayalanmaya bırakın. 2 günün sonunda karşınıza kefir çıkmış olacaktır.
Kefir Nasıl Muhafaza Edilir?
Kefir sütten yapıldığı için doğru koşullar altında saklanmadığı takdirde çok çabuk bozulabilen bir yiyecektir. Yapmış olduğunuz ya da dışarıdan hazır bir şekilde olmuş olduğunuz kefiri buzdolabında ortalama 4 ila 5 gün içinde bekletebilirsiniz. Bu süre zarfında kefir bozulmamış olacak ve sizler için hâlâ tüketilebilir bir şekilde kalacaktır.
Kefir Nelerle İyi Gider?
Kefir her evde çok sık kullandığımız ya da dışarılarda çok fazla tercih edilmediğimiz bir içecek olduğundan dolayı, detoks içeceklerinde, bazı milkshake’ler de, smoothie’ler de kullanılabilir.
Kefir Yerine Ne Kullanılabilir?
Kefir bulunmayan evlerde ya da kefir yerine başka bir şeyler kullanmak isteyenler için yoğurt, ayran, süt gibi sağlıklı gıdalar da kefir ile aynı görevi görecektir. Sizler de bu sayede hem lezzetli yemekler yemiş olacak hem de sağlıklı beslenmiş olacaksınız.