05:26 - En Özel Replikler: Hangi Dizi, Film veya Kitaptan
16:47 - En Komik Replikler
05:35 - En İyi Yabancı Dizi Replikleri
05:21 - En İyi Film Replikleri
17:03 - Yeşil Yol Filmi Replikleri
10:14 - En İyi Film Replikleri
15:58 - Ramazanda Nasıl Beslenmeli
06:39 - Depresyonun Sebepleri Nelerdir
06:31 - Güneş Lekelerini Engellemek İçin Neler Yapmalısın
05:17 - Yaz ve Kış Olimpiyatları Tarihi
Süt Kaç Kalori?
Sütün birçok faydası vardır. Bunlardan bazıları diş çürüklerini önlemesi, cildi pürüzsüzleştirmesi, solunum sorunlarını önlemesi ve kemikleri güçlendirmesidir. Bu faydalarının yanında bazı kanser türlerini önlemede de iyidir. Ayrıca kronik hastalıkları önler ve bazen ilerlemesine engel olur.
Sadece inek değil başka hayvanlar da süt verebilir. Ancak çocuklar ve yetişkin bireyler için en iyisi ve sağlıklısı inek sütüdür. Çocuklara sadece inek sütü değil uzman tarafından önerilen başka sütler de verilmelidir. Ancak bunları bir uzmana sormadan çocuklara içirmemelisiniz.
Süt Besin Değeri
Sütü oluşturan temel besin yağdır ve yüzde olarak sütte en fazla bulunur. Sütün %48’ini yağ oluştururken onu %31 ile karbonhidrat takip eder. En az olarak da %21 ile protein bulunur. Besin değerleri ise aşağıdaki gibidir:
1 Su Bardağı Süt İçin Besin Değerleri
1 su bardağında 200 gram süt bulunmaktadır ve bu süt 122 kaloridir. Besin değerleri de şu şekildedir; Karbonhidrat 9.40 gram, Protein 6.60 gram, Yağ 6.60 gram, Sodyum 98 miligram ve Potasyum 304 miligram.
1 Kahve Fincanı Süt İçin Besin Değerleri
1 kahve fincanındaki süt 75 gramdır ve bu süt 46 kaloridir. Besin değerleri ise şu şekildedir; Karbonhidrat 3.52 gram, Protein 2.48 gram, Yağ 2.48 gram, Sodyum 36.75 miligram ve Potasyum 114 miligram.
Sütün Günlük İhtiyaçları Ortalama Karşılama Oranları
1 bardak tam yağlı inek sütü;
-A vitamini ihtiyacının %5’ini,
-D vitamini ihtiyacının %24’ünü,
-B2 vitamini ihtiyacının %26’ını,
-B6 vitamini ihtiyacının %4’ünü,
-B12 vitamini ihtiyacının %18’ini,
-Kalsiyum ihtiyacının %28’ini,
-Magnezyum ihtiyacının %6’sını,
-Fosfor ihtiyacının %22’sini,
-Potasyum ihtiyacının %10’unu,
-Çinko ihtiyacının %7’sini,
-Selenyum ihtiyacının %13’ünü karşılar.
Süt Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Marketlerde birçok çeşit süt bulunmaktadır. Bunlardan bazıları çikolatalı, laktozsuz, günlüktür. Size en uygun olan sütü belirledikten sonra ilk olarak sütün son kullanma tarihine bakmalısınız. Eğer kartonlarda satılan sütlerde almak zorunda değilseniz camlarda satılan sütlerden almalısınız. Çünkü camlarda satılan sütler daha sağlıklıdır.
Süt Nasıl Saklanır?
Sütü oda sıcaklığında saklamamalısınız. Sütü buzdolabında saklamanız sizin için daha iyi olacaktır. Oda sıcaklığında durması gerekiyorsa da en fazla 1-2 saat tutmalısınız. Sütü dondurucuya koyarsanız dondurucuda yaklaşık 3 ay kadar saklayabilirsiniz.
Süt Nelerle İyi Gider?
Süt çoğu yiyecekle iyi giden bir içecektir Bu yüzden birçok tarifte sütü kullanmanız mümkündür. Bu tariflerden bazıları şunlardır; Sütlü irmik tatlısı, sütlaç, krem karamel, çilekli süt, ıspanaklı pasta ve çorba.
Süt Yerine Ne Kullanılabilir?
Süt birçok yerde bulunabilen bir içecektir. Ancak istediğiniz tarzda bulamazsanız veya gidemezseniz süt yerine şunlardan kullanabilirsiniz; Badem sütü, soya sütü, Hindistan cevizi sütü, yulaf sütü ve pirinç sütü.