11:02 - Aziz Yıldırım Kimdir
10:50 - Acun Ilıcalı Kimdir
10:35 - Ali Koç Kimdir
11:31 - Ümit Özat Kimdir
11:23 - Sergen Yalçın Kimdir
11:18 - Serhat Akın Kimdir
10:54 - Rüyada Evden Kaçmanın Anlamı
10:43 - Rüyada El Sallamanın Anlamı
10:23 - Rüyada Evi Böcek Basmasının Anlamı
23:48 - Ayran ve Balık Zehirler Mi
Omlet Kaç Kaloridir?
Dünya mutfaklarının hepsinde yeri olan yumurtanın kızartılmış bir şeklidir. Kahvaltılarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Kahvaltı güne enerjik başlamak için temel ihtiyaç kategorisine girmektedir. Yumurta ve onun içerisine koyulan sebze ve et ürünlerinin birleşmesi ile yapılır. Sade olarak yemeyi tercih edenler de vardır.
Omletin geçmişi on altıncı yüzyılda Fransa’ya dayanır. Zamanla dünya mutfaklarında yerini almıştır. Enerjik, tok ve güzel bir gün geçirmek isteyenlerin tercihleri arasındadır. İçerisinde bulunan A, D, E, B ve K vitaminleri sayesinde günlük ihtiyacın bir kısmını karşılamaktadır.
Omletin Yararları Nelerdir?
Omletin Besin Değerleri Nelerdir?
Ortalama 55 gram omletin; %5’i karbonhidrat, %26’sı protein ve %69’u yağ içermektedir. İçerisinde vücuda yararlı vitaminler ve mineraller de bulunmaktadır. 100 gram için, günlük alınması gereken yağ ihtiyacının %19’u ve günlük alınması gereken protein ihtiyacının %21’i bulunmaktadır.
Bir Porsiyon Omletin Besin Değerleri Nelerdir?
Omletin Günlük İhtiyacı Ortalama Karşılama Oranları Nelerdir?
Omlet, ana besin kaynağı yumurtanın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile vücudun günlük alması gereken miktarın bir kısmını karşılamaktadır. Omletin günlük ihtiyacı karşılama oranları;
Omlet bu mineraller dışında magnezyum, bakır, potasyum ve selenyum kaynağıdır.
Omlet Nasıl Yapılır?
Mutfakta yapması en kolay ve besleyici ürünler arasında yerini alır. İsteğe bağlı olarak sade, taze otlar ile veya sebzeler ile hazırlanabilir. İçerisine çok yakışan et ve et ürünleri de eklenerek tüketilebilir.
Omlet Nasıl Muhafaza Edilir?
Ana ürünü yumurta olan omlet, sıcakta çabuk bozulabilir. Yumurtayı pişirilmiş şekilde muhafaza etmek önerilmez. Lezzeti ve yapısı bozulabilir. Pişmiş bir yumurta havasız plastik kaplarda buzdolabında yetmiş iki saate kadar muhafaza edilebilir. Pişmiş bir yumurtanın olası zehirlenmelere karşı iki gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
Omlet Hangi Gıdalar İle İyi Gider?
Kahvaltı sofralarında oldukça tüketilen omlet, yüksek besin değerine sahiptir. Omleti içerisine sebzeler ve et ürünleri ekleyerek tüketilebilir. Ya da yanına salatalık, domates, peynir, maydanoz, zeytin gibi malzemeler ile servis edilebilir.
Omlet Yerine Alternatif Gıdalar Nelerdir?
Omletin ana gıdası yumurtanın birçok pişirme yöntemi vardır. Omlet tercih edilmiyor ise; haşlanmış yumurta, kızarmış yumurta, sütlü yumurta, çılbır gibi alternatif seçenekler tercih edilebilir.