05:26 - En Özel Replikler: Hangi Dizi, Film veya Kitaptan
16:47 - En Komik Replikler
05:35 - En İyi Yabancı Dizi Replikleri
05:21 - En İyi Film Replikleri
17:03 - Yeşil Yol Filmi Replikleri
10:14 - En İyi Film Replikleri
15:58 - Ramazanda Nasıl Beslenmeli
06:39 - Depresyonun Sebepleri Nelerdir
06:31 - Güneş Lekelerini Engellemek İçin Neler Yapmalısın
05:17 - Yaz ve Kış Olimpiyatları Tarihi
Vücutta Minik Noktacıklar Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?
Bazı dönemlerde vücutta belirli bölgelerde küçük küçük noktacıklar oluşur. Bu noktacıklar genellikle kırmızı görünüme sahiptir ve dokunulduğu taktirde acır.
Bu kırmızı noktacıkların görüldüğü durumlarda kişi ilk olarak acı çekerek durumu fark eder. Yaşanan acı ile birlikte durumun sebepleri araştırılsa da bu durumlar genellikle alerjik temellere dayanır.
Deride Alerji Belirtileri
Canlıların pek çok durumda pek çok maddeye karşı alerjisi olabilir. Vücut tanımadığı maddelere karşı alerjik reaksiyon gösterir. Bu reaksiyonlar sonucunda kişide gözle görülür ve bazen de can sıkıcı belirtiler ortaya çıkar.
Alerji belirtileri vücudun farklı fonksiyonlarını etkileyebilir ancak sıklıkla deride meydana gelen komplikasyonlar da bu belirtilere dahil olmaktadır. Deride yaşanan şişlikler ve kızarıklıkların yanında minik noktacıklar sık sık yaşanmaktadır. Bu noktacıklar bazı durumlarda kaşınsalar da kaşıma ya da dokunma halinde son derece acı verebilirler. Bu nedenle sebeplerinin araştırılması ve tedavi sürecinin başlaması için bir uzman doktora danışmak gerekir.
Deride Alerji Sebepleri
Deride meydana gelen alerjini farklı sebepleri olabilir. Bazen bir besinin tüketilmesine karşı alerjik reaksiyon gösteren vücut bu reaksiyonun etkilerini deride oluşturduğu komplikasyonlar ile vermektedir.
Bazı durumlarda ise herhangi bir cisim ile temas etmek bile alerjik reaksiyonlar yaratmaktadır. Deride meydana gelen minik noktacıklar sıklıkla deriye dışardan temas eden alerjik bir etkenden oluşmaktadır.
Özellikle kumaş ve koltukların süngerlerinde yaşayan çok küçük canlılar insanların derileri ile sürekli temas halindedir. Pek çok kişinin bunlara alerjisi gözlenmezken bazı kişiler önemli derecede alerjik reaksiyon verebilir.
Deride Alerji Nasıl Tedavi Edilir?
Alerji görüldükten sonra ilk olarak alerjinin sebebi bulunmalıdır. Kişinin neye karşı alerjik olduğunun bulunması için bir takım testler yapılır. Bu testler son derece zahmetli olduğu gibi bazı durumlarda sonucunu bulmak uzun sürebilir.
Alerjinin tedavi edilmesi için tabi ki öncelikle sebebinin bulunması gerekir. Bazı durumlarda alerjinin belirtileri derideki noktacıklardan ileri giderek daha da artmaktadır. Bu gibi durumlarda alerjinin kaynağını bulmak ve tedavi uygulamak daha kolay olur.
Alerjinin tedavisini uyguladıktan sonra alerji duyulan bu maddelerden kesinlikle uzak durulması gerekir.
Alerjiden Korunmak İçin
Alerjik reaksiyonların tekrar gözlenmemesi için alerji duyulan maddelerden uzak durmak zorunludur. Bazı kişilerin glütene, bazı kişilerin belirli meyvelere, bazı kişilerin de belirli hayvanlara karşı alerjisi bulunmaktadır. Bu alerjik maddelerle temas etmemek için son derece dikkat edilmesi gerekir.
Herhangi bir besin kaynağına alerjisi olanların aldıkları paketli ürünlerin içindekiler kısmını kontrol etmeleri, gittikleri restoranda garsonu bu konuda uyarmaları ve yemek içeriklerini öğrenmeleri önemlidir. Buna ek olarak farklı hayvanlara ya da böceklere karşı alerjisi olanlar da bunlarla temastan kaçınmalıdır. Yaşadığı ortamda bu tip hayvan ya da böcekler varsa bunların kısa sürede uzaklaştırılması son derece önemlidir.