05:35 - En İyi Yabancı Dizi Replikleri
05:21 - En İyi Film Replikleri
17:03 - Yeşil Yol Filmi Replikleri
10:14 - En İyi Film Replikleri
15:58 - Ramazanda Nasıl Beslenmeli
06:39 - Depresyonun Sebepleri Nelerdir
06:31 - Güneş Lekelerini Engellemek İçin Neler Yapmalısın
05:17 - Yaz ve Kış Olimpiyatları Tarihi
Çocuklarda Baş Ağrısının Sebepleri Ve Tedavisi
Genel itibarıyla halk arasında başarısının yalnızca yetişkinlerde olabileceği düşünülmektedir. Oysaki 5 ila 7 yaş arası çocukların yaklaşık %20’sinde kronik olarak baş ağrısı mevcuttur. Daha büyük çocuklar Baş ağrılarını tanımlayabilir. Fakat bu yaştaki çocuklar ve daha küçükler bunu beceremezler. Araştırmacılar, baş ağrılarını çeşitlerine göre ve ağrının meydana gelme mekanizmalarına göre sınıflandırılmaktadır. Çocuklarda baş ağılarını meydana getiren 5 ana mekanizma mevcuttur.
• Epileptik ya da nörojenik baş ağrıları
• İltihaplar
• Kafa içi basınç uygulamaları
• Damarsal rahatsızlıklar
• Gerilim tipi baş ağrıları
Çocuklarda Migren
7 yaşında bulunan çocuklar, genel itibariyle migren ağrılarını tam manası ile tanımlayamazlar. 10 yaşlarına doğru gidildikçe bu ağrıları tanımlamaya başlarlar. 7 yaş öncesi görülme sıklığı %2,5 ila 7 yaş ile huberty arasında görülme sıklığı ise %5 ler civarındadır.
Tanı Konulması
Çocuklarda baş ağrısının sebebi çok iyi bir şekilde araştırılmalıdır. Eğer ki çocukta devamlı baş ağrısı mevcut ise ya da çocuk sürekli çeşitli şikâyetleri dile getirmeye çalışıyorsa, günlük aktivitelerini aksatıyor ya da okula gitmek istemiyor ise mutlaka bir doktora başvurulması gerekir. Çocuklar, baş ağrısını değişik hallerde ifade edecekleri için tanı uygulamalarında bir takım problemler yaşanabilir.
Çocuk baş ağrısının tanısı konulurken, özellikle de çocuğun yukarıda da belirtildiği gibi evde ya da ebeveynlerinin gözü önünde sergilemiş olduğu çeşitli hal ve hareketlerin doktora anlatılması ve doktor tarafından bu durumun ne anlama geldiğinin yorumlanması tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulanmasında oldukça etkili olacaktır.
Sebebe Yönelik Tedavi
Ebeveynlerin özellikle de dikkat etmeleri gereken hususların başında çocukta ani kusma, çürük dişe bağlı bir şekilde meydana gelen çocuğun kulağını çekmesi ya da başının ağrıması gibi hallerin oluşması durumunda hiç vakit kaybetmeden derhal bir hekime başvurmalıdır. Çocuğun evde sergilemiş olduğu çeşitli hareketlerin doktora sözlü bir şekilde ifade edilmesi ve tanının bu şekilde konulması ile beraber derhal tedavi yöntemlerine başlanmalıdır. Aksi takdirde çocukta normal bir şekilde görülen baş ağrısı yaşının da ilerlemesi ile beraber migren ya da daha farklı baş ağrılarına ya da diğer rahatsızlıklara sebep olabilir.