05:35 - En İyi Yabancı Dizi Replikleri
05:21 - En İyi Film Replikleri
17:03 - Yeşil Yol Filmi Replikleri
10:14 - En İyi Film Replikleri
15:58 - Ramazanda Nasıl Beslenmeli
06:39 - Depresyonun Sebepleri Nelerdir
06:31 - Güneş Lekelerini Engellemek İçin Neler Yapmalısın
05:17 - Yaz ve Kış Olimpiyatları Tarihi
A Vitamininin Faydaları ve Vücuttaki Görevleri Nelerdir?
Yağda çözünen vitaminler arasında yer alan A vitamini insan vücudu içerisinde depo edilir. A vitamini vücutta depo edildiği için uzun süre A vitamini almamak bir süre sonra A vitamini eksikliğine sebep olur. A vitamini günlük olarak mutlaka almamız gereken bir vitamindir. Birçok meyve ve sebzeden tüketim halinde A vitamini almamız gerekir. A vitamini alınmadığı zaman yukarıda dediğimiz gibi vücutta A vitamini eksikliği başlar. Bazı durumlarda A vitamini eksikliği daha çok görünür.
A Vitamini Eksikliğinin En Çok Göründüğü Durumlar
Öncelikle A vitamini eksikliği en çok yetersiz ve dengesiz bir şekilde beslenen kişilerde ortaya çıkar. Büyüme ve gelişme çağında olan çocukların bazılarında da A vitamini eksikliği yaşanır. Bunun dışında hamilelik döneminde olan ve emziren kadınlarda da A vitamini eksikliği sık sık görülür. A vitamini eksikliği yaşamamak için yetişkin bir kadının günde 800 mcg A vitamini alması gerekir. Yetişkin bir erkek ise günde 1000 mcg A vitamini almalıdır.
A Vitaminin İnsan Vücuduna Etkileri Ve Görevleri
İçinde A Vitamini Barındıran Yiyecekler
Koyu ve yeşil yapraklı bitkilerde A vitamini oldukça bol miktarda bulunur. Öğün arası semizotu gibi koyu ve yeşil yapraklı bitkiler kategorisine giren bitkiler tüketebilirsiniz. Kayısı ve şeftali gibi sarı ve turuncu meyvelerde de A vitamini oldukça fazla bulunur. Bunların dışında hayvansal gıdalarda da A vitamini oldukça fazladır. Bu besinler; balık yağı, tereyağı, yumurta, süt ve karaciğerdir.
A vitamini uzun süre tüketilmediği ya da dengesiz şekilde tüketildiği zaman bazı eksikliklere sebep olur. Bu eksikliklerden en çok görünenler ise göz sağlığının bozulması ve saç dökülmesidir. Bunların dışında, çocuklarda gelişme geriliği, ciltte kuruma ve bağışıklık sisteminin zayıflaması ile enfeksiyon oluşmasıdır.