14:25 - Ferdi Tayfur Kimdir Neden Vefat Etti
14:15 - Edip Akbayram Kimdir Neden Vefat Etti
14:10 - Volkan Konak Kimdir Neden Vefat Etti
11:02 - Aziz Yıldırım Kimdir
10:50 - Acun Ilıcalı Kimdir
10:35 - Ali Koç Kimdir
11:31 - Ümit Özat Kimdir
11:23 - Sergen Yalçın Kimdir
11:18 - Serhat Akın Kimdir
10:54 - Rüyada Evden Kaçmanın Anlamı
Low Carb Diyeti Nedir?
Low carb diyeti, karbonhidrat tüketimini azaltarak, sıhhatli ve müessir bir halde kilo verme yöntemidir. Karbonhidratın azaltılmasındaki en büyük etken yüksek miktardaki karbonhidratların (birtakım lif karbonhidratları vb.) muayyen sınırlar içerisinde tüketilmesidir.
Vücudumuzun enerji deposu olan glikoz da bir karbonhidrattır. İhtiyaç duyulan karbonhidrat oranı yavaş yavaş azalınca, glikoz depoları da buna bağlı olarak tükenecek ve vücut enerji üretebilmek için yağ depolarını kullanmaya başlayacaktır. Böylece daha çok yağ yakımı gerçekleşecek ve ideal kilo verme başlayacaktır.
Diyette karbonhidrat miktarı azca miktarda tüketildiği için gün içerisindeki kan şekeriniz fazla düşüp yükselmeyecektir. Dolayısıyla tokluk hissi daha uzun sürecektir. Beslenme yöntemi hedef kiloya ulaşıldıktan sonrasında da muayyen sınırlar çerçevesinde devam ettirildiği sürece sıhhatli, dinç ve sıska bir ömür devam edecektir.
Low Carb Diyeti Nasıl Yapılır?
Low carb rejiminin ilk olan basamağında karbonhidrat miktarının azaltılıp, yağ ve protein miktarlarının artırılması amaçlanmaktadır. Karbonhidrat tüketimi sınırlandırıldığı için yağ yakımı hızlanacak, kalori vermek kolaylaşacaktır. Tüm bunlar olurken, protein miktarı artırıldığından ötürü kas kaybı yaşanmayacaktır. Protein miktarı artırıldığı için, tüketilen günlük su miktarının 3-4 litreden azca olmaması gerekmektedir. Çünkü fazla protein böbreklere bir baskı uygular ve tüketilen su sindirime destek etkiyle bu durumu denge
Diyet uygulanırken beslenme dengesini şu halde sağlamanız gerekmektedir; acıktığınızda, kurallara sadık kalarak doyana kadar yemelisiniz ki bu durumu muayyen aralıklarla tartılarak ayarlamalısınız. Zaten tüketilen karbonhidrat miktarı azca olduğundan kilo alımı gerçekleşmeyecektir.
Tıpkı ketojenik rejimde olduğu şeklinde karbonhidrat 50 ila 100 grama kadar tüketilebilmektedir. Buradaki mühim nokta, tüketilen karbonhidratın yüksek kaliteli karbonhidrat olmasıdır.
Diyet hafifçe bir sporla desteklendiğinde hedeflenen sonuca daha süratli ulaşılacaktır. Eğer cross fit, ağırlık, halter şeklinde ağır sporlar yapmıyorsanız 40-45 dakika yürüme, ip atlama ya da bisiklete binme şeklindedir spor yapmanız gerekmektedir.
Low Carb Diyette Önerilen Ve Yasaklanan Besinler
Düşük karbonhidrat temelli rejimde de ötekiler şeklinde tüketimine dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan besinler vardır. Bunların her biri belli oranlar yer alıyor olsa da ölçülü bir halde tüketilmeleri en mühim nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Aşağıda rejimde kullanılması ihtiyaç duyulan protein ve yağ kaynaklarının sıralaması verilmişti. Aynı halde yasaklı karbonhidratlar da listelenmiştir.
*Protein Kaynakları: Et, yumurta, beyaz peynir, süt, yoğurt, tavuk, balık
*Yağ Kaynakları: Avokado, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, tereyağı, karbonhidrat payı düşük kuruyemişler (badem, fındık, fıstık vb.)
*Yasak Olan Karbonhidratlar: Düşük kaliteli karbonhidratlar (ekmek, nişasta, hazır meyve suları, şeker, patates, pirinç, makarna, bulgur vb.)